View Single Post
Staro 29.04.2021., 12:29   #39
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Datum registracije: Feb 2008

Ovakvog imas? Nema kod nas u ducanu nista sa x16. Sve samo ovi x4 adapteri.

Nije mi na kraj pameti bilo da cu morat sad isprobavat kombinacije kako da bude najbrze. Mislio sam ovi utori M2 da su najbolji.

EDIT:
Evo stavio unutra samo 1 NVME SSD u utor, onaj glavni. Brzina u Ubuntu testu: Average Write Rate 839MB/s, a trebala bi biti 2100.
Od drugih diskova imam samo 2 externa spojene na USB i SSD SATA na kojem je ubuntu. Negdje nesto smrdi, a neznam gdje.
2100 je vršna brzina (ako uopće), a 839 prosječna.

Predlažem da pročitaš par recenzija za ssd koji posjeduješ.

Bitna je razlika kad ssd koristi cache prilikom zapisivanja, kad piše direktno u ćelije brzina pada na 100 - 500 ili više MB/sec (ovisi o modelu ssda i vrsti nand ćelija koja se upotrebljava).

HikVision je TLC nand, Crucial je QLC. Nijedan od navedenih nije šampion u brzini pisanja.

Probaj na ssd zapisati fajl veličine 3 GB pa onda jedan od 100 GB pa ćeš vidjeti ogromne razlike u brzini zapisivanja.-->
Citiraj:
Autor dada-as Pregled postova

Ovakvog imas? Nema kod nas u ducanu nista sa x16. Sve samo ovi x4 adapteri.

Nije mi na kraj pameti bilo da cu morat sad isprobavat kombinacije kako da bude najbrze. Mislio sam ovi utori M2 da su najbolji.

EDIT:
Evo stavio unutra samo 1 NVME SSD u utor, onaj glavni. Brzina u Ubuntu testu: Average Write Rate 839MB/s, a trebala bi biti 2100.
Od drugih diskova imam samo 2 externa spojene na USB i SSD SATA na kojem je ubuntu. Negdje nesto smrdi, a neznam gdje.
2100 je vršna brzina (ako uopće), a 839 prosječna.

Predlažem da pročitaš par recenzija za ssd koji posjeduješ.

Bitna je razlika kad ssd koristi cache prilikom zapisivanja, kad piše direktno u ćelije brzina pada na 100 - 500 ili više MB/sec (ovisi o modelu ssda i vrsti nand ćelija koja se upotrebljava).

HikVision je TLC nand, Crucial je QLC. Nijedan od navedenih nije šampion u brzini pisanja.

Probaj na ssd zapisati fajl veličine 3 GB pa onda jedan od 100 GB pa ćeš vidjeti ogromne razlike u brzini zapisivanja.