View Single Post
Staro 28.04.2021., 20:29   #30
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Povijest racunala je da je to bio Full HD gaming comp. ono 1080ti pa procesor r5 3600x, 32gb rama, monitor 180Hz Gsync i tako.

E sad grafa se prodala, a ja odlucio rudariti Chia, to se radi s diskovima. E sad brzina pisanja je najbitnija. I kao sto kazes bottleneck mi je definitivno maticna. I sad bi ja trebao nekako podesiti da brzina pisanja ovih NVMEova bude sto veca. Ovako da su oba zastekana na ploci je definitivno slabo, 800mb write. E sad ako bi jedan radio brze a drugi malo sporije to bi jos islo. A RAID 0 sam mislio ta dva NVMEa spojit zajedno da sheraju prostor i tako jos brze plotaju te plotove. No mislim da od toga nista pogotovo ne na ovoj ploci.

Sljedece sto cu probat je vratiti na onaj adapter ovaj jedan NVME, pa mozda onda ovaj drugi na ploci bude brzi.

A koliko bi me dosla ploca, znaci da prestekam ovaj procesor i rame i da ima 2 NVME utore koji bi radili bez limita. Kao sto i ti kazes nikakve dinđe minđe mi ne trebaju samo to. A koliko sam gledao i naletio na B550 pro, a cijena joj vrtoglava preko 1500, a to mi se ne isplati, jel ima sto jeftinije tipa 700kn?

Ak nema onda nista izvadit cu ovog i zastekat ga nekam drugam.