Znaci ova slika i dalje kaze da je preko PCIE 2.0 x4 iako sam ga sad ustekao u utor na maticnoj. . Pa sto to onda znaci da je to 2GB/s?
Citam manual od ploce i nigdje da nadjem nista o tome.
P.S. i jos ih ocu spojit u RAID jer imam 2 SSD 1TB oba NVME i oba na maticnoj u M2 utorima. A ne mogu ih spojiti jer vjerojatno nisu na istom PCIE, prvi je na PCIe 3.0 dok evo ovaj radi na PCIE 2.0 iako kaze da moze i PCIe 3.0
kaze maticna, slika
nije mi jasno.
A sad primjetio da drugi NVME SSD vise ne radi PCIe 3.0 x4 nego PCie 3.0 x2
Ajde druze brko ili bilo tko dajte razjasnite gdje je problem, jel to opet limit maticne ili mozda u BIOSu nesto treba. neznam mozda bi i kupio neku maticnu da to sve radi dosta brzo, jel ovo sad dosta ssporo ako se ne varam, opcu rec kupio NVME SSDe pa su oni sad limitirani zbog ovog moda u kojem rade? -->
Znaci ova slika i dalje kaze da je preko PCIE 2.0 x4 iako sam ga sad ustekao u utor na maticnoj. . Pa sto to onda znaci da je to 2GB/s?
Citam manual od ploce i nigdje da nadjem nista o tome.
P.S. i jos ih ocu spojit u RAID jer imam 2 SSD 1TB oba NVME i oba na maticnoj u M2 utorima. A ne mogu ih spojiti jer vjerojatno nisu na istom PCIE, prvi je na PCIe 3.0 dok evo ovaj radi na PCIE 2.0 iako kaze da moze i PCIe 3.0
kaze maticna, slika
nije mi jasno.
A sad primjetio da drugi NVME SSD vise ne radi PCIe 3.0 x4 nego PCie 3.0 x2
Ajde druze brko ili bilo tko dajte razjasnite gdje je problem, jel to opet limit maticne ili mozda u BIOSu nesto treba. neznam mozda bi i kupio neku maticnu da to sve radi dosta brzo, jel ovo sad dosta ssporo ako se ne varam, opcu rec kupio NVME SSDe pa su oni sad limitirani zbog ovog moda u kojem rade?
Zadnje izmijenjeno od: dada-as. 28.04.2021. u 09:52.
|