Citiraj:
Autor Lewis
To znam ali kod mene je specificna kut spajanja dva zida tako da kad je radjeno prvi put ploce su rezane na licu mjesta bas jer nemaju neki standardan kut, ali ok ocito bi trebalo radit "na dvaput, tj. doci i ocrtati kut 100% tocno i onda odnijeti sve odrezat na stroj pa ponovo vratit. Problem je sto s obje strane kuhinje do kraja isto treba srezat (jedna strana ima zid a druga visoki izvlacni elemnt) pa nemos uzet duzu plocu/preklopit pa zacrtat.
|
Inace rezem sve na licu mjesta ako se radi o "ravnim zidovima". Konkretno mozda je zid na pocetku ravan pa prema sredini ima trbuh (varijacija mali milion), vrlo tesko za definirati odjednom. Nakon sto postavim elemente i njih stavim da su fronte ravne, stavljam radnu plocu da vidim koliko mi zid od iza bijezi ili ne bijezi, bilo je slucajeva di se mogao prvi element u kutu malo skratiti prema zadnjoj strani pa ima nepravila oblik prema unutra sve iz razloga da element do elementa sjedne.
Radnu plocu iskrojiti na licu mjesta nije problem nesto malo vise zaje*ancije ima za napraviti nevidljivi spoj na licu mjesta (ali iz 4-5 puta kopirnim glodalom bude kao na velikom CNC-u) ako se radi o iveralu ali ako ide kamen, samo dok donesu na adresu vec su se naradili. Mada majstor koji radi s kamenom ako zrtvuje bilo koji iveral i iskroji si sablon na licu mjesta to mu ubrzava posao drasticno. Vise bi vjerovao majstoru s kartonom i precrtanim kutem nego onom s kratkim kutomjerom