Danas me zvali iz T-coma i nude sve i svašta. Naravno treba pod hitno skupiti korisnike na njihovoj optičkoj mreži. Kada sam rekao što trenutno imam i po kojoj cijeni odmah cijena išla dole za 20 kuna, no đabe im to kada je u paketu 500/200 brzina. No iako nude samo ovu brzinu u službenom paketu možemo se dogovorit i za veću brzinu, nema problema sve dam samo da prodam pa nude i brzine izvan paketa 500/500 za 60 kuna više ili 1000/500.
Sada još samo da nazovu ovi iz Telemaha.
Ovaj iz T-coma veli da se onda čujemo kada mi istekne ugovor sa A1 za 23 mjeseca i da će mi ponudit ponudu koju neću moć odbit.
Ovo se nudi samo onima koji imaju ternutno 3 optičke mreže u zgradi. Dokaz da konkurencija čuda čini. Dok s druge strane oni koji su još na bakrenoj parici njima prodaju brzine od 10 ili 20 za puno veće novce nego nama ove brzine od 500/200 pa čak i 500/500. Sistem je deri dok možeš!
Što bi tek bilo da su u igri još dva dodatna ponuđača, još bi mi i platili samo da koristim njihove usluge, da im optička mreža ne stoji bez korisnika.
Inače za postavljanje optike u zgradi od 17 katova i sa 6 stanova po katu trebalo im je 5 radnih dana. Dakle nije uopće problem postavljanje optike što se tiče vremena nego volje da se odradi investicija, odnosno da se ulože novci u optičku mrežu. A zašto su povukli ove dvije nove optičke mreže u zgradi, samo zato jer na bakrenoj parici ne mogu više ništa ponuditi da bi konkurirali optici i kabelskom internetu. To pokazuje da su bili prisiljeni investirati da bi ostali u igri. Tamo gdje ne moraju tamo deru s cijenama i ništa ne ulažu, već koriste prastaru infrastrukturu koju je država prodala telekomima, a koju smo gradili i financirali mi svi kao korisnici koji smo plaćali prije 50 godina priključak za telefon po 2000 DEM odnosno današnjih malo više od 1000 EUR.