Citiraj:
Autor c-shadow
Imam postojeća vrata od elementa, panti su već gore. Korpus je napravljen novi i trebam izbušiti po 2 rupe za nosače panta u bočnoj stranici
S kakvim svrdlom i kojim promjerom svrdla napraviti da drži dobro u iveralu i da se ne počupa?
Promjeri navoja "vanjski/unutarnji" na slikama.
Neki dodatni hint oko namještanja vrata?
Mislio sam na stolu odmjeriti s postojećih drugih elemenata iz serije koliko su rupe uvučene od prednjeg ruba i to zacrtati. Na pante na vratima nataknuti nosače, prisloniti i zacrtati pozicije rupa. Izbušiti i podesiti na fino kasnije.

|
Rupe za pante na bočnim stranicama korpusa idu na 37 mm od ruba. Iscrtaš crtu na korpusu 37 mm od ruba. Uzmeš vrata s već prišaravljenim pantima, prisloniš ih uz korpus onak kak trebaju stajat i kroz nosač panta (tvoja treća slika) ocrtaš dvije rupice na korpusu. Ako ti rupice koje si iscrtao nisu na crti, potegni kutnikom pravi kut kroz njihov centar do iscrtane crte. Tu možeš šilom si napravit malu rupicu čisto da ti šaraf ne bježi. Uzmeš šarafe 3,5 x 17 i ušarafiš. Ako imaš iole kvalitetnije pante, na njima imaš vijke kojima podešavaš širinu, visinu i dubinu. Ako baš želiš šarafit s euro vijkom ko na slici, onda moraš izbušit rupe fi 5 mm za njih.
Citiraj:
Autor Lewis
To znam ali kod mene je specificna kut spajanja dva zida tako da kad je radjeno prvi put ploce su rezane na licu mjesta bas jer nemaju neki standardan kut, ali ok ocito bi trebalo radit "na dvaput, tj. doci i ocrtati kut 100% tocno i onda odnijeti sve odrezat na stroj pa ponovo vratit. Problem je sto s obje strane kuhinje do kraja isto treba srezat (jedna strana ima zid a druga visoki izvlacni elemnt) pa nemos uzet duzu plocu/preklopit pa zacrtat.
|
Da, to je malo zeznuto. Čak nisam ni ziher dal oni rade glodanje takvog spoja ak nije pod 90 stupnjeva. Nisam baš skužio kakva ti je kuhinja, daj nabaci neku sliku.