Ok ok
Isprike na nejasnoći.
Uglavnom, riječ je o izbornom procesu u jednoj ustanovi. Izborni proces je određen razno raznim pravilnicima koji, između ostalog definiraju kako treba izgledati glasački listić.
Glasački listić mora sadržavati potpis odgovorne osobe, opcije odabira i serijski broj, a mora ih biti točno određeni broj, koliko je osoba koje mogu pristupiti izborima, tj. koliko je mail adresa. Korisnik treba imati mogućnost odabira jednog od ponuđenih kandidata i to je to.
Izbori trebaju biti anonimni.
Umjesto da se to održava uživo, s obzirom na epidemiju, pala je ideja da se održi online.
Nešto najbliže tome što pokriva većinu zahtjeva je mogućnost da se održi preko microsoft/google formsa koji šalješ na određene mail adrese i staviš da obrazac ne prikuplja mail adrese (anonimnost) te da svatko može ispuniti obrazac samo jednom.
Teoretski, može ih se kasnije isprintati i ispotpisati te naknadno dodati serijski broj (to trebam provjeriti s pravnom službom može li se), ali me zanimalo postoji li način da obrazac ima automatski generiran serijski broj. Google/microdoft formsi ne nude tu mogućnost, barem ne koliko sam ja uspio izguglati.
Nadam se da je sada jasnije.
Platio bi nekom, ali budžet za to mi je 0.