View Single Post
Staro 23.04.2021., 12:56   #342
theo
Premium

theo's Avatar

Datum registracije: Dec 2012
Ovisi kakav si tip čovjeka, koliko te zanima simracing, koliko se posvećuješ hobijima općenito, kakav ti je odnos prema lovi, odnosno uloženo/dobiveno...
Sve ti to ovisi o odabiru opreme, kao i u svakom drugom hobiju.

Moj frend uzeo G29 da vozimo skupa, novi za 2000kn. Malo smo vozili PC2 koji mjesec, nikad se nije dovoljno prihvatio toga da bude baš dobar i prijavi se u službene lige i odustao, sad volan skuplja prašinu.

Ja sam imao 4 volana u životu i trenutno imam Fanatec CSW 2.5 setup s kokpitom i nije mi žao ni kune potrošene, ali sam došao do njega postepeno.

Uvijek sam za to da se odmah kupi poštena oprema ako te zanima nešto, ali ipak iskeširat 2000 eura za početak i nije mala stvar.

Po meni je neki dobar put da počneš s rabljenim G29 za tipa 1200kn i kad se ufuraš u simracing i postaneš toliko dobar da ti volan počne biti limitirajuć faktor onda kupiš poštenu opremu (Fanatec recimo). I to ne početni CSL već skoči na CSW ili ovaj novi DD CSL.

I recimo skok s G29 na Fanatec CSW teško je opisat kvantitativno. Meni nije bilo nekog velikog wow faktora da mogu reći da je 5 put bolji, ali sve u svemu sam brži s njim, konstantniji i općenito mi je veći gušt sjesti i voziti sad nego na G29. Doduše, većinom zato jer sad imam i kokpit, a prije sam vozio za običnim stolom.

I još jedna stvar.. ak te ta vožnja/hobi povuče, svejedno će ti biti na čemu voziš, zabavljat ćeš se svakako (ja sam skoro 3 godine vozio na G29 i na njemu najviše izbrusio skilla). A ako te neće baš zanimati, badava ti i DD wheel.

Zadnje izmijenjeno od: theo. 23.04.2021. u 13:03.
theo je offline   Reply With Quote