Citiraj:
Autor Feyd
Čini mi se da ih i fizika malo zeza, klizna staklena vrata su do poda a nemaju šinu za klizanje po podu, mislim da nema šanse da se takva površina može gurati samo da visi jer bi previše "lamatala" a ako je do poda, ne bi se moglo gurati uopće, trenje, jel'.
|
Prvo sam mislio da su slike kuhinje uzete iz kataloga za klizna vrata, konkretno Door2000 Stikla model ili po novome DoorArreda Ego model. Radio sam u toj bransi, klizna vrata od 240cm visine su visila na vodilicama, par mm od poda. Razmak ovisi iskljucivo o tome koliko ravan pod su majstori izveli i nije bilo nikakvih sina na podu. Naravno, sve je to bio dizajn i samo dizajn ispred funkcije. Ta vrata je mogao poljuljati malo jaci propuh jer samo krilo nije tako tesko (lamistal staklo 3+3mm i aluminijski okvir, ugrubo oko 30-40 kg max). Opcionalno su se na pod ugradjivali mali stoperi koji bi blokirali pretjerano njihanje krila. O gornjim vodilicama ovisi koliko lagano ce se takva vrata kotrljati, a radila su jako lijepo. Za 1500-2000 eura su i morala raditi ko podmazana