View Single Post
Staro 23.04.2021., 08:56   #3188
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Feyd Pregled postova
Čini mi se da ih i fizika malo zeza, klizna staklena vrata su do poda a nemaju šinu za klizanje po podu, mislim da nema šanse da se takva površina može gurati samo da visi jer bi previše "lamatala" a ako je do poda, ne bi se moglo gurati uopće, trenje, jel'.
Prvo sam mislio da su slike kuhinje uzete iz kataloga za klizna vrata, konkretno Door2000 Stikla model ili po novome DoorArreda Ego model. Radio sam u toj bransi, klizna vrata od 240cm visine su visila na vodilicama, par mm od poda. Razmak ovisi iskljucivo o tome koliko ravan pod su majstori izveli i nije bilo nikakvih sina na podu. Naravno, sve je to bio dizajn i samo dizajn ispred funkcije. Ta vrata je mogao poljuljati malo jaci propuh jer samo krilo nije tako tesko (lamistal staklo 3+3mm i aluminijski okvir, ugrubo oko 30-40 kg max). Opcionalno su se na pod ugradjivali mali stoperi koji bi blokirali pretjerano njihanje krila. O gornjim vodilicama ovisi koliko lagano ce se takva vrata kotrljati, a radila su jako lijepo. Za 1500-2000 eura su i morala raditi ko podmazana