Citiraj:
Autor darkijas
Dp ili hdmi,glede percepcije kvalitete slike je apsolutno nebitno,tj razlike su minorne i realno nezamjetne. Glede hercaze i input laga moze biti razlike. Filmovi i igre kak izgledaju-itekako moze biti razlike na dva ips monitora,prvenstveno ako se razlikuju po pitanju kontrasta. Npr videa na joutube se itekako razlikuju na dva ips 1440p monitora koje imam,dakle q27t1 i u2515h,tj apsolutno bolje izleda na u2515h a osnovni razlog za to je kontrast. Napomenuo bi da taj aoc uopce nije los,cak niti po pitanju kontrasta i razlika bi sigurno bila dramaticna da je umjesto tog aoc-a neki drugi losiji ips monitor. Dakle nije to samo tako jednostavno za reci-ah to je ips,nevalja kontrast zavrsena prica. Razlikuju se ips-ovi po pitanju kontrasta itekako
|
Naravno. Ja sam pisao općenito što vrijedi za IPS matricu/panel. Jasno je da kod skupljih modela idu bolji IPS paneli. Ipak, ni oni nisu lišeni bleedinga, "lošijeg" kontrasta its. ovisno o primjerku (neki su bolji od drugih). S2721 DGFA koristi LG IPS nano panel i po svemu to je sasvim solidan panel. Kantrast je malo lošiji možda od vrhunskih IPS panela ali to po meni prosječni korisnik neće skužiti. Za tih 3tkn nema bolje. Ljubitelji filmova ili ozbiljnog DTP posla će ionako investirati u dosta skuplju i bolju opciju. Ali odmah ti mogu reći da imam doma za posao uz D2721DGFa i jedan profi Dell 32" 4k (cca 8tkn) koji ima brutalne specke i (mislim sharpov) IPS panel koji je top i nije to baš tako ogromna razlika. Dapače.