Citiraj:
Autor Overclock
Nudi mi se ovo po nepoznatoj cijeni, a ja nemam ni di to spojiti. Je'l vrijedi ista, ima li kakvu posebnost?
|
VESA Local Bus grafička, korak gore/bolje u odnosu na ISA. Imam jednu 486-icu koja ima VLB grafičku i kontroler, a ovo bude dobro došlo nekome tko gradi/radi na 486 VLB konfi
Edit1
Nego, da li ima netko za posuditi ili možda čak mijenjati Radeon 8500? Volio bih napraviti bench test i usporediti je sa TNT2 Pro/Ultra... Ili bilo koja "jača", ozbiljnija grafa iz perioda 1999/2000
Edit2
Benchmark rezultati...
3DMark 99
3DMark 2000
Ovdje stvari postaju bitno drugačije...
A probao sam usporediti svoje rezultate protiv autentične TNT2 Ultra ISTE (Asus V3800) serije. Nažalost, rezultati su u najmanju ruku razočaravajući...
Također, rezultati testiranja su pokazali da korištenje originalnih nVidia (referentnih) drivera rezultira nešto slabijim performansama Asus V3800 kartice.
Stoga je očito da su originalni "Asus" driveri prilagođeni ovom modelu, međutim downside je taj da sami driveri nemaju OC mogućnost, pa je potrebna 3. strana, odnosno dodatna aplikacija za clockanje.
S druge strane, nVidia driveri imaju mogućnost clockanja integriranu u sebe, ali nude 50-ak bodova lošiji score u 3DMark 2000 bench testu. Vidljivo lošije performanse zapravo, jer dok je Asus driver imao 90-99 fps na "Low Settings" testu, nVidia driveri su imali 70-ak do 80 max. Finalna OC konfiguracija bila je 166MHz (GPU) & 200MHz (VRAM)