View Single Post
Staro 17.04.2021., 10:25   #32
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
hdmiaudioextractor->Projektor
|
--> toslink -> receiver

Ovo funkcionira, jedino je extractor glup(ono što sam ja naručio s alija), on sam ne emulira audio device, onda da bi krenuo zvuk preko njega, krajnji device mora primati zvuk. Projektor prima zvuk pa mi nije problem, ali recimo test s monitorom od kompa ne funkcionira jer ne možete prebaciti zvuk na hdmi. (bar ne u kombinaciji s mojom grafom)

U pravilu, aktivni adapteri (TX-RX) hdmi na rj45 ili na optiku su way to go. Ovo ostalo nije vrijedno spomena. S tim da treba obratiti pozornost dodatno ako se hoće i zvuk preko toga ili recimo 4K.

HDMI kao takav nije predviđen za velike udaljenosti, i da ga uspiješ provući. Nabavio sam 15m kabel(tvornički), da probam. 1080p mi radi bez problema u svim opcijama, 4K mi se zna izgubiti slika s vremena na vrijeme.
-->
Citiraj:
Autor tomycrosound Pregled postova
I, kako je završila priča?

Imam sličan problem, tražim isto rješenje.

Nema veći MICRO HDMI - HDMI od 5m, kupim to

i onda shvatim da ne postoji adapter kojim ću MICRO vratiti na “velikog”!!?
(Našao, jedva!!)
Još uvijek traje priča. Baš sam nekidan završio provlačenje kablova. Hvala majstorima koji su na 2 mjesta di je bužir štukan, isti napunili malterom

Kako sam već sve provlačio i raskopao što je trebalo, provukao sam si dodatnu mrežu na još neke lokacije u stanu, dovukao sam posebno struju za projektor i mrežu do projektora, ako ću ići na opciju s firestickom ili s nekim sff htpc-om na stropu.

Uglavnom, išao sam na 2 opcije. Jedna je preko rj45, jedna da zapravo vraćam zvuk preko optike s projektora do receivera.

Opcija 1 - HDMI:

HTPC -> Receiver ->HDMItoRJ45konverterTX->RJ45toHDMIkonverterRX->projektor

- pasivni adapter ne radi na većim udaljenojstima. Ja imam oko 17m i to ne radi. S kraćim kabelom mi je radilo bez problema.

- sada čekam aktivni adapter i nadam se najboljemu
https://www.aliexpress.com/item/4000...c00BOZA4h&mp=1

Opcija 2 - toslink:

Uz RJ45 kabel sam proveo i toslink kabel za svaki slučaj. S tim da bih onda išao obrnutim putem

Firestick--> hdmiaudioextractor->Projektor
|
--> toslink -> receiver

Ovo funkcionira, jedino je extractor glup(ono što sam ja naručio s alija), on sam ne emulira audio device, onda da bi krenuo zvuk preko njega, krajnji device mora primati zvuk. Projektor prima zvuk pa mi nije problem, ali recimo test s monitorom od kompa ne funkcionira jer ne možete prebaciti zvuk na hdmi. (bar ne u kombinaciji s mojom grafom)

U pravilu, aktivni adapteri (TX-RX) hdmi na rj45 ili na optiku su way to go. Ovo ostalo nije vrijedno spomena. S tim da treba obratiti pozornost dodatno ako se hoće i zvuk preko toga ili recimo 4K.

HDMI kao takav nije predviđen za velike udaljenosti, i da ga uspiješ provući. Nabavio sam 15m kabel(tvornički), da probam. 1080p mi radi bez problema u svim opcijama, 4K mi se zna izgubiti slika s vremena na vrijeme.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	WhatsApp Image 2021-04-17 at 10.00.08.jpeg‎
Views:	441
Size:	169.5 kB
ID:	23747   Click image for larger version

Name:	WhatsApp Image 2021-04-17 at 10.02.28 (1).jpeg‎
Views:	455
Size:	66.0 kB
ID:	23748   Click image for larger version

Name:	WhatsApp Image 2021-04-17 at 10.02.28.jpeg‎
Views:	445