Citiraj:
Autor quazar912
je taj ok za amatera kojem je cilj srezat par ploča i letava pa kak bude...kupio sam u Lidlu njihov...vratio ga treći dan jer nisam htio provest još 3 mjeseca za DIY kvalitetne vodilice i graničnike.
bez traya sa vodilicama u kombinaciji sa kugličnim ležajevima nema kvalitetnog i preciznog reza (to je ono kad imaš ploču/tray koja klizi a na njemu je mdf/iveral kojeg režeš a ne da taj MDF/iveral guraš po statičnoj površini gdje trebaš upret da svladaš trenje).
|
Slazem se i ne slazem sa ovim. Imam doma Scheppach HS80. Za te novce odradi ono sto mi treba, a rubove poravnam sa glodalicom + DIY jig za vozikanje glodalice (a glodalica je isto najjeftinija Einhell rucna glodalica).
Duze traje, ali sam potrosio valjda desetinu onoga sto bi potrosio samo na dobar cirkular. Jedino sto gubim je vrijeme, a buduci da mi je to samo za hobby i u biti mi pored programiranja sluzi da opustim mozak, ok mi je da traje duze. Gustam u tom "potracenom" vremenu AFK
Rezao sam bambus ploce, purpleheart debljine do 5 cm, mahagonij... tako da nije da sam bas samo neke mekane letvice rezuckao. Da zivim od toga tocno to sto si rekao bi napravio, al ovako za hobby, good enough...