Prije nego ti odgovorim, da skrenem paznju svima u temi, pronasao sam zanimljivu seriju :
Prvo pogledajte video:
1)
AIR DUSTER XPOWER A-2
2)
My Best Purchase of 2019
3)
XPOWER A-2 Series Multi-Purpose Powered Air Duster Vacuum - Black
Ti novi "stapni puhaci lisca" modeli imaju puno varijacija, ima ih jos sofisticiranijih nisu puno skuplji, tko ima volje i vremena nek si istrazi.
Veli oko 90 decibela na jacoj brzini, na nizoj oko 83, a kako se vidi na videu, slabija takodjer pomice poprilicnu kolicinu prasine. Ne bih ga nazvao svetim gralom ali zgodan je zbog velicine i puno prakticniji od kutijastih modela.
Kamikaze tipa "ABAC" derivati pod svim drugim imenima, kojeg sam stavio u prvome postu, se bude na 95+ dB, a neki idu i iznad toga. Nekoliko godina frekventno koristen je sigurno i glasniji od toga.
Uzmemo li primjer glasnoce prosjecnog usisavaca bas na tragu puhaca gore je 2x glasnije od recimo nekog modernijeg tiseg od 70-tak decibela. Ovaj od 83 dB za uciniti potencijalnu stetu, korisnik bi trebao biti izlozen visesatnom radu, satima i satima. Ali kad skocimo (bez slusalica) na ABAC bratiju koja ljubi 100-njak decibela, vjerujem da nije potrebno sugerirati koliko je to pozeljno za nase usi, nakon duzeg ili frekventnijeg izlaganja.
Pa bas na tu temu:
Citiraj:
Autor RimtuTiTuki
Ovu vikend je akcija u Lidlu - LINK Ja sam si planirao kupiti za čišćenje kučišta... pa čisto da javim ako nekog zanima
|
Neke stvari su hvalevrijedne u akcija prodajama, ali ova zasigurno nije. Nema razloga u 2021. kupovati tako zastarjeli uredjaj, koji ionako ce se prodavati dok sve zalihe ne ispucaju, jer vise nece moci proci niti jednu regulu buke, posebno za kucne potrebe.
Istina, mozes (moras) imati zastitne slusalice da bi ga normalno koristio, ali to je naprosto nepotrebna kolicina buke. Danas kad skuplji modeli usisavaca rade ispod 60 decibela, kad se ispod srednje kategorije gabarite kompresori deklariraju vec na 50+ decibela, a iznad 85 se smatra zastarjelim u smislu deklariranja ponude - nema smisla.
Prelistajte kojekakve "amfibije" 12V (neki i na mrezu) puhaca guma, neki imaju poprilicnu snagu ispuhivanja a izgledaju kao igracke. Iznenadi se covjek sto se sve moze naci na trzistu. Da nisam malo pretrazio, ostao bi dojmom da nema nista osim kutijastih drndarija za kucnu upotrebu.
...
...