Bio sam na optici od Amisa i sada me konačno prebacili na optiku od A1.
No zanimljivo danas po zgradi došli majstori i postavljaju kanalice za telekomovu optiku. Koliko znam davatelji usluga su prije podjelili grad Zagreb po kvartovima i nisu si međusobno konkurirali, a sada odjednom u zgradi B-net odnosno nekadašnji DCM sa svojom infrastrukturom, poslije došao Amis sa svojom optikom, danas je to A1 i sada napokon stiže i T-com sa svojom optikom, a ono što je najvažnije izgleda da će svatko od njih morati na svojoj infrastrukturi omogućiti i drugim opereterima da mogu nuditi svoje usluge što za nas kao korisnike može biti samo pozitivno. No u tom slučaju ništa mi nije jasno sa postavljanjem dvostruke optičke mreže u mojoj zgradi? Zar smo postali toliko bogati da polažemo dvostruku optičku infrastrukturu? Ili je cijena infrastrukture toliko pala da im je jeftinije duplati kapacitete i imati svoju vlastitu infrastrukturu nego unajmiti od onoga tko je već na nekom području posjeduje?
Jer realno gledano ako postoji infrastruktura onda je ovo čisto bacanje para. No s mojeg gledišta kao potrošača ne bunim se uopće.
Inače od jučer popodne ne mogu pristupiti mojem e-mail serveru na A1 i takvo je stanje i danas, Kažu da rješavaju moj slučaj no nešto mi to predugo traje.