View Single Post
Staro 08.04.2021., 19:10   #327
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Vozim ili sam vozio ac, acc, iracing, rfactor 2, automobilista 2... I ne, u niti jednoj gamepad nije i ne može biti bolji. Jednostavno nedostaje gradacije u skretanju. 2 mm lijevo desno na gljivi se ne može uspoređivat s rangeom koji ima volan. Također nedostaje modulacije u kočenju i kontroliranju gasa. Da, nekad možeš ići editat .ini fileove i postavit triggere na gamepadu da koče na tresholdu za svaku pojedinu kombinaciju staze i auta, ali i s tim ostaje gro vremena koje pedale jednostavno pojedu.

U zajednici uvijek ima ljudi s određenim invaliditetom/ozljedom i neki igraju bez pedala s gasom i kočnicom na volanu, neki čak i s gamepadom. I neki su i dosta dobri, iznadprosječni, odlični, skidam im kapu. Na žalost još nisam naletio na nekog ko igra bez pedala ili na gamepadu i da je rangiran u top 10-20% vozača.

Vozio sam g920 -> csw 2.5 + csl elite LC pedale -> Fanatec DD + Heusinkveld sprint. Svaka iduća iteracija je bila klasa za sebe. Bolja oprema definitivno pomaže u vožnji, ali ne toliko, ipak se radi o opadajućim prinosima . Ne pomaže toliko za bolja vremena po krugu koliko je konzistentnost vožnje i hvatanje slideova lakše. Također gušt je neusporediv

p.s. može se bez problema vozit s visokim FFB na DD i imat dobro vrijeme. Ima dosta top vozača koji su na 20nm i ubijaju. Meni je 8-10nm dost. To mi je hobi za opuštanje, a ne tjelovježba

Zadnje izmijenjeno od: nub. 08.04.2021. u 19:17.
nub je offline   Reply With Quote