View Single Post
Staro 08.04.2021., 14:19   #136
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Za promjenu SIM-a ti je dosta imati važeći mail i broj telefona, a dodaš k tome ime i prezime i nitko te dodatno ništa previše ne pita, pogotovo danas kad se izbjegavaju direktni kontakti uživo.
Citiraj:
Evo, provjeri samo koja je procedura za zamjenu klasične SIM kartice u nano-SIM ili e-SIM, pa javi da li moraš doći u poslovnicu s osobnom ili se sve riješi putem maila.
Citiraj:
Srčeko, pa nedavno sam tražil nano-SIM karticu putem maila sa svim korisničkim podacima i stigla je na željenu adresu, tak ne znam s kim se ti točno svađaš cijelo ovo vrijeme.

Jako lijepo si sve to izvadil, ali danas se to rješava putem maila i(li) telefona, a ako netko već ima te podatke i hoće te zajebati, to je to, nema odlaska u poslovnicu s osobnom i čekanjem na šalteru.
Citiraj:
Stvarno nemam ništa protiv tebe ili bilo koga drugoga, ali jedini koji su izvrtali priču ste vi kak su stvari išle iz krajnosti u krajnost. Cijela priča je počela da je s Facebooka procurena hrpa osobnih podataka koji se itekako mogu iskoristiti u svrhe krađe identiteta ili lažnog predstavljanja. Ja sam samo u tome kontekstu napomenul da se bez ikakvih problema može zatražiti SIM kartica, a potpomognuto kojekakvim email i SMS phishing metodama, lako se dolazi do ostalih podataka uz ove već procurene. Jedino kaj je u toj cijeloj raspravi bilo da ste vi svi polazili s točke da svi imaju neku ugovornu obvezu ili pretplatu, pa se sve kaj sam pričal činilo kao Sci-Fi, a ima onih koji kao ja koriste bonove i na taj način nije nikakv problem zatražiti i dobiti SIM karticu. Uglavnom, nemojte se srditi, jer meni stvarno nije najmera podjebavati ljude, niti se bavim širenjem laži i dezinformacija, pogotovo kad iz prve ruke iz dana u dan vidim na kakve sve fore ljudi nasjedaju i na što sve su spremni. Isprike svima, obzirom da je mojom krivicom tema otišla u neželjene vode.
Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
šta pričaš ti? pa ti si sam tvrdio da nešto nije moguće a kasnije se ispotavilo da je.. i to u toj mjeri da si čovjeka optuživao da laže davajući svoje neke primjere.. ajde bjež čovječe, sjebo si žešče
Daj sad opet pročitaj što si pisao.

I još jednom...točno to (zamjena SIM u eSIM) sam htio napraviti i NE MOŽE SE bez dolaska u poslovnicu.

Ni zamjenu kartice nisam mogao dobiti na neviđeno, od prve SIM kartice iz doba Nokie 3310, do danas. Ima sigurno 20-ak izmjena zbog raznoraznih razloga, nikad ZAMJENSKU (isti broj telefona) karticu nisam mogao dobiti poštom nego isključivo osobno, baš zbog sigurnosti.

I ne, ne možeš tuđi SIM poslati na svoju adresu, koliko god tvrdio da se može.
Ako je stvarno potrebno, mogu se raspitati i na višim pozicijama u telekomima, pa da vidimo što kažu, ali mislim da znam odgovor.

Ako si stvarno POŠTOM i dobio novu SIM karticu za broj čiji stari SIM posjeduješ, radi se o grešci zaposlenika, i o činjenici da je SIM registriran na tvoje ime i tvoju adresu, dakle ja ili bilo tko drugi tko ima apsolutno sve tvoje podatke, ne može zatražiti taj SIM na drugu adresu.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline