View Single Post
Staro 08.04.2021., 13:56   #133
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Imam frenda kojem se na oglas za prodaju DSLR kompleta javio John iz Engleske da baš to kupuje nećaku i još mu nudi nešto više love, ako pošalje što prije.
Genije poslao...nije vidio više ni lovu ni aparat.

Sadašnja mu žena...platila nekome za garantirani posao u inozemstvu. Nit love nit posla.

Meni su dvaput došli do broja kartice. Kako? Nekako su uspjeli probiti neku od ekstenzija koju sam imao na Chromeu i unutra ubaciti keylogger. Broj kartice nigdje nisam imao spremljen, a keylogger bi se vratio i nakon reinstalacije, jer je Google Sync povukao sve postavke i ekstenzije. Nikad nisam ostavio broj kartice na nepoznatoj lokaciji, pa zamisli upitnik iznad glave kad se to dogodi drugi put.

Nije cijela bit rasprave bila postoje li i jesu li moguće prevare, nego razlika između svojevoljnog davanja podataka i curenja podataka iz izvora na koje nemaš utjecaj, a dao si ih dobrovoljno i "in good faith".

Ako spremiš broj kartice u Paypal i Paypal sutra hakiraju. Tko je kriv? Paypal jer očito nemaju adekvatnu zaštitu, ti jer si im vjerovao da su ti je broj kartice apsolutno siguran ili oboje?
Primijeni sad to na apsolutno svaku stranicu gdje si ostavio osjetljive podatke.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline