Citiraj:
Autor Cilim
Ako je prema mom iskustvo kod prelaska sa Amisove optike na A1 optiku mislim da ce ti tehnicari ipak dolaziti, ovako je to teklo kod mene:
"Dosli A1 tehnicari odsarafili stari router Genexis sa zida gdje su ga zasarafili Amisovi tehnicari i na to isto mjesto na zidu ucvrstili novi router Huawei.
Opticki kabel - nit izvukli iz starog routera, tehnicar je nazvao centralu i tamo kolegi rekao evo pustam ti lasersko svjetlo i prikopcao nekakvu lasersku baterijicu-svjetiljku na prikljucak-konektor na mojem kraju opticke niti, ovaj mu je odgovorio vidim signal-svjetlo, sve OK mozes ugasiti laser, ako cu te jos trebati budem te zvao.
Ovaj tehnicar kod mene je samo onda prikljucio opticki kabel u Huawei router, ukljucili su novi Kaon STB, malo vremena je proslo da se ovaj podigne i potegne Obiteljski TV paket, nekon toga meni je preostalo da mjenjam pass za bezicno spajanje na mobitelu, na TV-u u drugoj sobi i na Tv Box-u."
|
Zanimljivo. Mislim, u svakom slučaju router će se morati mijenjati jer koliko sam skužio Amis uslugu više ne možeš dobiti. Kad ti istekne ugovor moraš ići na A1, nema druge. Osim toga, Telsey ne podržava brzinu veću od 100/100, a istu više ni nemaju u ponudi. Samo 200/100 i 1000/500.
Daleko sam još od pregovaranja, pa ćemo još vidjeti kako će to izgledati. Imam samo int+tel uslugu, tako da spajanja STB-a neće biti.