View Single Post
Staro 03.04.2021., 15:34   #2
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Citiraj:
Autor t-krom Pregled postova
Što, da ga prodam ili se može složit voip? Inače kupio nebrendirano u tiji. Znate ak izgubim živce da će ga netko ko i obično dobit budzašto samo da se riješim smeća. Dakle, nemojte mi pomoć ak ga želite,jer sam već na rubu da se riješim smeća, ha ha.

Al fakat mi je žao, dsl linija drži konekciju i atenuaciju stabilno kak nisam vidio u životu ni blizu na položaju di je moja parica koja je uvijek s t-com ruterima na rubu pucanja. Isprobao sam sve moguće upute za druge modele, od sinoć od 21 h jutros do 5. Glava mi puca i sad od neispavanosti. Probao sam i ono da prvo složim voip pa onda net, al ne pomaže. Al teško je tu reći radim li sve ispravno jer kad se skompiliraju svi pokušaji dizanja voipa sa svih tema i foruma o fritzu, od te musake boli glava. Inače internet mi radi i čim ukucam username i pass, bez ikakvih ukucavanja VLANa i bilo čega dalje. AL kad idem nešto probati upariti s voipo, onda više ne radi ništa. No velim, ko zna kaj radim

Ako netko može pomoći, bilo bi mi drago, ako ne, netko će se uskoro veselit da je dobio to za siću.
Nerazumim u čemu je problem šta se tiče VoIPa nebi trebalo biti teško na tom Fritzu.
BTW koji ISP ruter imaš?

Pogledaj moj post o postavkama
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=307226

Vjerovatno grješiš pri stvaranju sučelja treba ti IPoE(Dynamic IP kod nekih npr. Asusa to je Automatic IP) za VoIP a moraš koristiti DNSove koje ti ISP ima na svom brendiranom ruteru.
Ovi DNSovi u mom postu su samo za ST regiju pogledaj u svoj ruter od ISPa i potraži DNSove koji se koriste za VoIP te iste moraš ručno ukucat u IPoE sučelje u Fritza.