View Single Post
Staro 02.04.2021., 00:47   #4014
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Po starom obicaju-koga nema opletimo po njemu-na taj nacin cu ja napraviti mini review o gamerskom dell monitoru s2721dgfa. Odmah u startu cu napomenuti da nisam neki gamer pucacina te taj aspekt monitora nisam niti izucavao. Medjutim nekoliko svojih zapazanja cu ipak upisati.
Naime vec sam spomenuo da sam u startu bio zadovoljan sa uniformiranoscu pozadinskog osvjetljenja te sa kontrastom generalno. Nakon sto sam upalio prvu sp igru sam ipak shvatio da nesto narocito i ne izgleda. Ta mi se predpostavka potvrdila kada sam klonirao sliku sa monitorom aoc q27t1,gdje je potonji ipak pokazao bolju kvalitetu slike,tj na aoc je odmah vidljiv nesto bolji kontrast i poprilicno bolji prikaz detalja u sjenama. Brzinu dell matrice sam letimice procjenio u igri pes 2020 (dell je bio u default modu "fast" i postavljen na 60hz te je tako slika bila klonirana sa aoc). Dell tu nije pokazao nista osobito tj kod napucavanja lopte preko veceg djela igralista igraci na travnjaku bi se odprilike podjednako zamutili na oba monitora. Input lag je ipak najvece razocarenje kod gamerskog dell-a (dakle u standardnom modu "fast" i 60hz) jer kad sam zaigrao simulaciju flipera kasnjenje je bilo uocljivo jednako kao na dell-u u2515h ili spomenutom aoc monitoru (od svih njih,najmanje kasnjenje pri simulaciji flipera imam na laptopu acer aspire one 14" ips)
Specificnost dell matrice u odnosu na aoc je topliji prikaz mracnih scena npr u nekim dosta nakompresiranim videima koncerata na youtube. Naime dok bi "mrak" na aoc imao plavicasti odsjaj,isti bi dell prikazao u crvenkastom tonu i korekcija boja to nije mogla promjeniti.
Dakle dell s2721dgfa u odnosu na aoc je imao nesto bolje uniformiran ekran i teoretski bolje pefromanse kada se ukljuci +100hz,ali monitor u tom rezimu nisam oprobavao. 165hz sam postavio samo prilikom web surfanja i tu nisam primjetio razliku u odnosu na 60hz. Ovako vulgaris pri 60hz aoc se pokazao bolji zbog boljeg kontrasta i prikaza detalja u sjeni te po meni boljeg prikaza boja (subjektivno). Nadalje aoc ima i nesto bolju maksimalnu svjetlinu (kod dell-a nisam oprobavao kako radi famozni "hdr",ali mogu misliti)
Oba ta monitora stari dell u2515h šije sa kontrastom, prikazom boja i uniformiranoscu pozadinskog. Pocinjem polako vjerovati da lcd matrice na manjim monitorima imaju generalno bolji kontrast od vecih pandana!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20210320_103656.jpg‎
Views:	245
Size:	1.47 MB
ID:	23646  

Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 02.04.2021. u 07:44.
darkijas je offline   Reply With Quote