View Single Post
Staro 24.03.2021., 22:55   #3080
miki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor user_Ime Pregled postova
Bok.

Situacija je takva da treba razdvojiti vodu (zajednički sat je stavljen u vrijeme bratstva i jedinstva). Jedan od stanova u koji treba dovući novu vodovodnu cijev nalazi se na 2.katu. Znači treba dovući novu 3/4" cijev od prizemlja do visine ~6m (najniža točka stana na 2. katu gdje bi ušla nova vodovodna cijev)
Moja ideja u ovome trenutku je nadžbukna instalacija vodovodne cijevi na fasadu objekta te potom termička i mehanička zaštita cijevi. Ali sam u nedoumici što u tom slučaju koristit kao termičku/mehaničku zaštitu?
Neovisno o mojoj ideji pucajte i vaše ideje

Cijev ima svoju "čarapu" koja je ujedno i termoizolacija, a što se tiče estetike i mehaničke zaštite limeni opšav ti limar napravi max 150kn/m1 (ovisi o pristupu, lokaciji... bla bla)... možeš eventualno (ukoliko podneblje zahtijeva) prije limara cijev uredno obložiti XPS-om (stirodur)... našnitaš i urežeš npr 10-centimetarsku ploču koliko treba za cijev, pa to polijepiš na fasadu. Ali isto tako cijev se može i uštemati u fasadu pa šlic pokrpiti i fasadirati poslije... ovisi o estetskim zahtjevima.
miki je offline   Reply With Quote