View Single Post
Staro 24.03.2021., 17:56   #3078
miki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
@miki
Hvala za odgovor.
Vidim u profilu da si iz Istre pa ako imaš nekog izvođača za preporučiti da radi na potezu Poreč-Umag, slobodno javi, možeš i na PM

Ustvari, treba mi streha kao zaštita terase od kiše i sunca jer je na jugoistoku i užari se sve preko ljeta, ali opet da ne zaklonim sve sunce jer preko zime fino grije dnevnu
Nisam neki crtač, ali ovo je "tlocrt" terase:

Ssmeđe je stan, žuto je terasa, a sivi pravokutnik je taj balkon koji gore nije u mojem vlasništvu i kojega ne bi dirao puno. Omjeri nisu baš pogođeni naravno

Bijelo su označena lokacije gdje je moguće učvrstiti krov. Naprijed gdje su krugovi je ograda od armiranog betona i tu bi išli stupovi. Otraga i desno je zid na kojem je moguće učvrstiti (bijeli pravokutnici), cigla i termofasada.
E sad, da li je to dovoljno za učvrstiti nemam pojma, ali iz jedne firme su mi rekli da bi oni stavili betonske stupove i gore drvo i crijep.

Za konstrukciju i pokrov nisam siguran što bi bilo dobro. Drveni stupovi su problem jer ću ih farbati valjda jednom godišnje, sunce sve spali. Za željezo ne znam. Pokrov gore nešto što je lagano - radi konstrukcije jer mi ne izgleda baš super radi gore opisanog pričvršćenja. Ali ne bi onaj polikarbonat sigurno, viđam to okolo i jako se čuje kiša po tome, a susjedu su i nešto krivo ugradili pa pucketa dok se grije i hladi. Eventualno nešto od ovih sendvič materijala da se manje čuje, ne kužim se u to i ne znam stvarno što ima uopće na tržištu.

Ako ti je uvjet da ti zimi ne zaklanja sunce a ljeti pravi hlad onda ja ne vidim drugog rješenja osim tende. To ti je i najjeftinija varijanta jer ćeš ove akrobacije sa bravarima (polikarbonat ili staklo) platiti masno a da ne pričamo o klasičnom krovu.
Eventualno možeš razmisliti o nekoj pergoli pa ispreplesti impregnirano platno ljeti a zimi ga skidati ili ga pustiti onako da visi malo... kao progeto... proguglaj "pergola platno"... ima toga dosta i može jako lijepo izgledati.
miki je offline   Reply With Quote