Citiraj:
Autor hw_jozic
problem je dublje prirode od pukog stavljanja procesora, kod intela novi socket barem znaci da stari fizicki NE MOZE STATI pa ono jbg, dok u nasem am4 slucaju procesor fizicki MOZE STATI na x370 b350 chipsete koji su IDENTICNI x470 b450 chipsetima ali ne podrzavaju iz iskljucivo politickih razloga programed obsolescencea NEDAMO TI KUPI NOVU PLOCU cime su ne smao pregazili rijec podrzavanja svih procesora do 2020 vec ispali najveci lihvari ikad...
|
Nije točno, a i par postova prije sam objasnil da je 2017. AMD obećal da će podržavati AM4 socket minimalno do 2020., a sad u 2021. i dalje imamo aktivnu platformu, koja će još nekoliko godina biti sasvim OK.
Ryzen kao SoC ne treba čipset, a i sam veliš da su svi isti samo preimenovani, jer i to je tehničko točno. Zajeb je u MBO OEM ekipi i ciganjenju s BIOS/UEFI podrškom, a AMD je tu moral popustiti.
Mislim, ja imam prvu generaciju svega, kupljeno šest mjeseci nakon izlaska Ryzena, pa se ne žalim, jer na moju ploču ide sve do R9 3950X i to je za moje potrebe i više nego dosta.
Svi koji su u sličnoj situaciji, imaju na izbor solidne i ne pretjerano skupe B450/B550 i nemaju brige.