View Single Post
Staro 23.03.2021., 21:16   #3073
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
@Outta
Zašto UV svjetla i vent.? To kao neko trajno rješenje?
Nije to frka da s tim lateksom ne zatvoriš zid pa da ne bude još neki veći problem?
Imao sam sličan slučaj, na ulazu u predsoblju stana, metar sa dva prostorija stalno zatvorena i nije se baš grijala. Iako je stiropor fasada, na sjevernom zidute prostorije izvana je nema i zid je tanji - tamo su HEPovci ugradili brojila za struju i tu je bio "most" za prolaz hladnoće. Mi smo taj zid iznutra zatvorili s ormarima za cipele i kapute. Nakon koju godinu miris i vidjelo se iznutra na stražnjoj strani bijelog lesonita neke žućkaste točkice. Ormar nije bio ugradbeni, ali je bio skoro na mjeru, samo je gore bilo malo mjesta. Ormar je komplet otišao odotraga pa je maknut. Prema preporukama poznanika, zidovi su sanirani prvo nekim žestokim na bazi klora (žuta špric boca, pufas ili tako nešto), to je izblijedilo gljive odmah. Nakon toga zid opran od ostataka pa jedna ili dvije ruke nekog JUB algicida/biocida, tako nešto. Dalje sam stavio akrilnu emulziju pa jupol citro. Novi ormari koji ipak imaju par cm mjesta okolo, ali ne previše.To je bilo prije nekoliko godina i nikad se više nije pojavila plijesan na tom zidu, a nije baš da pazimo previše na tu prostoriju.

Hi tech varijanta uzeo shelly UV, vidio sam. da uvc svijetlo masakrira gljivice pa why not. ventilator da malo cirkulira zrak u kuhinji, a moga bi premazat sa tiim jub biocidom, a sta je akrilna emulzija?

Sve u svemu definitivno na kraju stvljam draco. shield, ako se prodaje za to valjda valja
OuttaControl je offline   Reply With Quote