Citiraj:
Autor miki
- prvo sve dobro razmjeriš (di je rupa nutri i van)
- borerom probušiš zid u centru rupe (iznutra)... paziš na horizontalu i vertikalu
- Odrežeš fasadu izvana... imaš centar rupe pa ocrtaš kružnicu olovkom (mala flekserica sa vidia šajbom za izrezati fasadni sloj do stiropora... može i skalpelom pa pomalo... al je muka i malo je opasno ako nisi vičan)
- i jbg... mic po mic štemaj... malo izvana malo iznutra
kakav je sastav zida (beton, blok cigla, nedajbožekamen ili nešto treće)?
To ti je ako ne želiš krpati poslije... a možeš i proštemati kak ti paše (bitno izvana pravilno odrezati) pa se može poslije oko cijevi popuniti pjenom, odrezati višak, navući ljepilo i fasada... ali uvijek će se vidjeti)
|
Cigla, nosivi zid.
Estetika izvana nije baš bitna, iznutra još manje.
Nažalost je taj zid "kratak" i ima prozor pa nema puno izbora oko pozicije.
Biti će jedno 2m cijevi sigurno.
Imam doslovno 60cm od ugla do ruba prozora, a moram i nadvoj uračunati da je tu negdje + visoki kuhinjski elementi s unutarnje strane = jako malo manevarskog prostora.
Ovo s centralnom rupom prvo sam i ja mislio, ali i to me frka zabušiti da ne pogodim jer je s vanjske strane tog zida i komunikacijski ormarić kuda dolazi telefonija i optika i ide u moj i stan iznad.
Mislim da mi nema druge nego štemati iznutra pomalo i ako dođem do pred kraj, a nisam našao nikakve kablove, onda izmjeriti i izvana svrdlom.
Ako nađem nešto, onda kopam malo dalje
Dodatno pitanje:
Trebam jednu terasu staviti pod krov, stan prizemlje, isto stiropor fasada.
Tu moram neku firmu angažirati, a bojim se kako će se napraviti spoj na fasadu.
S vanjske strane terase je 1m visoki zidić od armiranog beton, tu bi trebali ići stupovi (3-4 komada) i na to kratka streha, krović, cca 6x1-2m.
Ali mi do pola širine smeta gore balkon od stana iznad.
Jel se to smije pričvrstiti nekako za sam balkon?
Dobio sam odgovor od jedne firme da nema problema, ali skupljam ponude okolo i rado bi provjerio da ne napravimo kakvu glupost