View Single Post
Staro 22.03.2021., 13:24   #3064
miki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Ekipo, trebao bi na jednom zidu u kuhinji izbušiti rupu za napu. Problem je što je izvana stiropor termofasada, a negdje po tom zidu idu i neke žice od struje za koje ja naravno ne znam gdje su. Probali smo tražiti nekim onim uređajem za detekciju i ne nalazi ih, valjda su preduboko unutra.
Kako bi to bilo najsigurnije izbušiti?

Mislio sam iznutra naći otprilike mjesto i odštemati malo pomalo, makar i veću rupu u nadi da neći baš pogoditi odmah žicu nego najprije naći cijev (sve su strujne instalacije u onim rebrastim cijevima).
Kako izbjeći da ne izbijem veliki komad fasade s vanjske strane?
I s čime poslije to zakrpati? Lako za unutra, nego me vani zanima, kako se rozeta ugradi i čime pokrpa fasada okolo.

- prvo sve dobro razmjeriš (di je rupa nutri i van)
- borerom probušiš zid u centru rupe (iznutra)... paziš na horizontalu i vertikalu
- Odrežeš fasadu izvana... imaš centar rupe pa ocrtaš kružnicu olovkom (mala flekserica sa vidia šajbom za izrezati fasadni sloj do stiropora... može i skalpelom pa pomalo... al je muka i malo je opasno ako nisi vičan)

- i jbg... mic po mic štemaj... malo izvana malo iznutra

kakav je sastav zida (beton, blok cigla, nedajbožekamen ili nešto treće)?

To ti je ako ne želiš krpati poslije... a možeš i proštemati kak ti paše (bitno izvana pravilno odrezati) pa se može poslije oko cijevi popuniti pjenom, odrezati višak, navući ljepilo i fasada... ali uvijek će se vidjeti)
miki je offline   Reply With Quote