View Single Post
Staro 22.03.2021., 08:36   #3062
miki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Ima zada lufta nema straznju stranu tako da sto se toga tice nisam morao niti skidati indukciju jer je otvorena sazada

Dakle kuhinja mi je tu cca godinu dana, mozda i manje. Uspio sam. izvući element ali doslovno pola mm po pola mm, jer je stravično jako nabijeno. i sad zadnji element ne mogu ni vratiti jer fali pola centimetra :O toliko je bilo nabijeno.

Uglavnom situacija sa plijesni, u tih cca godinu dana je KATASTROFALNA. Zovem ove koji su mi radili kuhinju da mi skinu sve dojnje elemente da mogu sanirati plijesan, koju cu ubiti muffa killerom, sastrugati pa, premazati sa draco shield 600, dvije ruke. Kupujem UVC svijetla + cu montirati ventilatore da cirkuliraju zrak, palit cu ih skupa cca 2 sata dnevno po noći.
A i uskoro cu morati staviti fasadu pa makar samo na svoj kat.

Dakle moja pretpostavka zasto se ova kataklizma dogodila je: Sjeverni zid bez izolacije kameni blokovi, kuhinja je od vrha do dna, zatvorena i lijevo i desno sa maskama. jedini otvori za zrak su povise i ispod frizidera, glet +jupol koji ne disu, a nisu pločice zada, i mikroklima tih elemenata koja je drastično nize temperature nego prostor(cca 6 stupnjeva manje) , bez obzira sto se grijem na klimu koja isusuje zrak, ocito taj zrak ne dolazi do elemenata zada. Uz to najgora je situacija iza nape i kuhala, pa vjerojatno u nešto još dodatno vlaži.

Zanimljivo da na istočnom zidu kuhinje, od ytonga, unutrasnji, nema niti jedne jedine gljivice.

Da, pretpostavka ti je dobra. Nema tu spasa bez stiropora. Kako nemaš termoizolaciju tako ti je točka rosišta u zidu a ne u izolaciji... i nema spasa do termoizolacije... ali možda ti ovo s ventilatorima pomogne. Btw. glet i jupol "dišu" tj. paropropusni su (onaj jupol gold mislim da nije - onaj perivi). Ytong je bolji termoizolator ali bi ti vjerojatno vrlo slična situacija bila da je na sjevernom zidu.
miki je offline   Reply With Quote