View Single Post
Staro 17.03.2021., 16:16   #772
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Netko me neki dan pingao vezano za C6H i Zen3 crossflashing.

Pa eto najnovijih saznanja:

- momak iz Rusije koji se cijeli dao u to i koji ne priznaje poraz, već par mjeseci pokušava naći odgovarajući bios drugog vendora za C6H tj nasličniji tj. najkompatibilniji

- nakon više tjedana istraživanja i flešanja, momak je našao nekoliko B450 i X470 ploča čiji BIOSi sa Zen3 AGESA kodom rade na C6H ali ne i svi senzori

- nabavio je i 5600X te ga uspješno bootao na C6H ploči

I kako se pobjeda nazirala iza brežuljka, hladan tuš. BIOS koji sadrži AGESA kod 1.2.0.0 od iste ploče čiji BIOS je imao - zbrikao mu je ploču pa tako izgleda da je AMD napravio ono o čemu smo drobili pred 6+ mjeseci - ograničavanje čipseta kroz AGESAu i/ili PSP.

Čovjek koji nije ni jednog momenta gubio nadu i vjeru, koji se borio do zadnjeg daha za Zen3 podršku na C6H ploči, izjavio je:

"well i have bad news for Zen3&C6H owners - BUY A NEW BOARD!"

Te tako potpisao predaju. Ako je netko gajio ikakve sitne nade da će Zen3 raditi na 300-based pločama, eto ovo bi bio zadnji čavao u lijesu tih nadanja. Šteta. Osobno sam se nadao da će netko nešto uspjeti, ali ništa.
Probalo se i moddat BIOSe ali daleko je to od onog našeg "ubaci mirko-kodove za Xeon pa vozimo 771 na 775 pločama".

Eto, pa da znate za ubuduće i ne tražite po googlu "Zen3 na X370". Barem što se communityja tiče. No nekako ne vjerujem da će vendori baciti van više BILO KAKAV BIOS za 4 godina staru ploču.

Naravno govorimo o Asusu. Na Asrocku postoje i dostupni su Zen3-compatible BIOSi za 300 ploče ali samo prva i jedina verzija pa je WYSIWYG varijanta. Za GB postoje ali ne smiju van kao što i nisu iscurili. Ostalo ništa.

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 17.03.2021. u 16:23.
Brko je offline   Reply With Quote