View Single Post
Staro 31.01.2006., 15:37   #18
turpija
Premium

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Originally posted by monteboy
svako racvanje ce ti smanjit protok ne razumijem zasto pojedine blokove ne svedes u seriju ?
Tu onda dolazi jaca pumpa koja ce taj protok opet povecati ... o kakvim protocima se radi cu tek znati kada se to sve sklopi

Citiraj:
Originally posted by monteboy

koja je koristi tvoje ideje ?

temperatura vode se ionako vremenom mora stabilizovati.

poz...
Ako cemo gledati prakticnost i isplativost - jako mala ili je nema uopce, sve se to sasvim ucinkovito moze hladiti i zrakom. A kako sam krenuo praviti vodeno i vidio da ce tu biti dosta mudrovanja i igrarija - reko zasto ne bi to slozio na malkoc unikatniji nacin, a onda kad ce vec biti vodeno, nek se onda sve hladi

Citiraj:
Originally posted by Isus
zgodno, no radijtor niej sasvim savršen.
Naime ovako je površina relativno mala.

A druga stvar je da si trebao napraviti tako da se voda pri ulasku grana u sve te cijevi jer dužina cijevi ne donosi veliki dobitak,.
Još jedna prepouka trebao si stavit nešto što će razbijati struju vode i raditi vrtloge unutra cijevi jer na taj način se poboljšava prijenos topline.
Nisam te bas skuzio sta mislis.
Naravno da nije savrsen - pa nisam ja fabrika
A sto se tice povrsine, relativno je mala, ali je radijator dosta "dubok" i savrseno se uklapa u midi tower, tako da je ako se mene pita - savrsen :clap:

Hm, meni se cini da je ova varijanta efikasnija, samim time sto ce vruca voda ici prvo kroz cijevi najudaljenije od ventilatora tako da se najtopliji zrak automatski izbacuje iz kucista, a kako voda ide blize ventilatorima sve se vise hladi vanjskim zrakom i u konacnici izlazi iz cijevi koje su tik do ventova i tako je maksimalno hladna ... ovo je moje razmisljanje sto moze, a i ne mora imati veze sa stvarnoscu

A sto se tice ovog sa vrtlozenjem cijevi, hm ... potencijalno komplicirano, ali bi mozda i obicna opruga polozena u cijev odradila posao ...

Citiraj:
Originally posted by Isus

Blokovi u seriju? nemoj ni razmišljti o tome jer to znači da će ti već zagrijana voda iz jednog bloka ići u drugi, i time si napravio ništa.

inače svaka čast
:clap: :clap:
Ma od tog sam davno odustao, a i ovako je atraktivnije
turpija je offline   Reply With Quote