View Single Post
Staro 16.03.2021., 23:08   #3994
delavi
Banned
Moj komp

Datum registracije: Apr 2020
Uzeo i ja famozni Dell S2721DGFA (ovaj A na kraju je nova serija sa novim firmwareom, na webshopu je bio istaknut DGF model). U futuri i MComputersu bio/je na akciji 3050kn!. Protis 1080kn. I mogu reći monitor je top za te pare. On ima nano IPS panel od LGa. Usporedio ga sa profi DTP Dellom 32" 4k koji ima sharpov IPS (u smislu boja, bleeda, glowa, oštrine, kutevi) i nije to ništa lošije (iako ovaj DTP ima još bolji adobe i srgb), dapače zapao me primjerak sa odličnom uniformnošću, bleed jedva primjetan na crnoj u potpunom mraku (brightness na 75%). Sve drugo je već rečeno, dakle vrhunske boje (nakon kalibracije, out of the box je lošije), gsync radi ko podmazan, 160Hz (moj išao i preko u SP u igrama koje sam mogao gurati toliko), mali input lag i brzi odziv za jedan IPS, 1440p reza taman za tu veličinu ekrana (iako mi se čini da neko s lošijim vidom bi se malo patio čitati slova na desktopu na 100% dpi). U igrama se taj veći fps naravno osjeti ali malo me (neugodno?) iznenadilo da u desktopu i aplikacijama nisam baš skužio da je nešto glađe ili bolje od 60Hz monitora. Valjda tako treba biti? Namješteno mi je na 160Hz. Kvaliteta izrade je jako dobra, pogotovo kad uzmemo da je ovo ipak primarno gaming monitor. Stalak je dovoljno težak, monitor je dosta stabilan na njemu, plastika okvira je kvalitetna, ništa ne krcka nit škripi. Bezeli su vrlo tanki pa monitor na prvu izgleda manji nego jest (pogotovo pokraj 32" monitora).
Sve u svemu monitor je dobra investicija pogotovo sada kad su nekima od nas otpali planovi za novim kompom uslijed divljanja cijena a kad se cijene smire već će biti i ušteđene pare za komp .
Toplo preporučujem ovaj monitor.
Postavke za kalibraciju sam našao na ovom forumu a evo tu ću ih izlistati (ima i profila na netu za naći).

Gain R 91%
Gain G 90%
Gain B 97%
Brightness: 75% (ovo je proizvoljno kako kome paše za oči)
Contrast: 74%

Zadnje izmijenjeno od: delavi. 16.03.2021. u 23:18.
delavi je offline   Reply With Quote