Citiraj:
Kaj ti ideš šest dana u gym? AFAIK treba odmor između treninga. Jedino ako nisi pro pa je shema train eat sleep repeat...
|
Da, iako tehnički neidem u teretanu jel ju doma imam, da moram ic sumnjam da bi mi se dalo bas 6 puta tjedno, a i ovak se jako cesto jos jedan extra dan zalomi u tjednu pa treniram 6 puta u 8 dana.
Citiraj:
Autor Elven
Može ići, ako ne trenira iste grupe mišića dan za danom. S time da raznim grupama treba više ili manje odmora, ali 48 je u principu dovoljno da se pojedina grupa mišića regenerira i odmori.
Ali me jako zanimaju ovi različiti pristupi...
|
To ti je princip koji je smislio Mike Israetel i meni se osobno jako sviđa kaj se tiće bodybuildinga za trening snage baš i ne. Ovo gore i je njegov template samo sam ga ja malo izmjenio, produzio odredene cikluse i digao pocetni volumen. Poanta je poceti svaki ciklus sa najmanjim mogucim volumenom koji je potreban da misici reagiraju i onda kroz samoregulaciju to povecavat(one kucicice di ocjenjujes vjezbu) budući da se tijelo prilagođava. I tako to prilagodavas do kraja ciklusa gdje bi trebao bit na MRV-u, odnosno onom maksimalnom volumenu koji možeš podnjeti i nakon toga onda ide tjedan sa snizenim tezinama gdje se oporavljas. Što se ciklusa tiće cilj je mišiće "provuć" kroz sve količine ponavljanja, većina programa to radi u isto vrijeme dok je ovdje to u ciklusima. Kroz obicne hypertophy blokove si u nekakvim srednjim brojevima i težinama(šta se BB tiće, da nebi netko to uspredivo sa treninzima snage di si na 80-90% 1RMa). Kroz metabolite ciklus se dizu brojevi ponavljanja i naravno smanjuje tezina, te se ubacuju razne metabolite tehnike, ovisno kaj je potrebno, supersetovi, dropsetovi, blod flow restriction trening itd. Dok se na resensitization ciklusu smanji volumene i digne tezina, to ujedno sluzi i ko odmor od ovog high-rep treninga, budući da se tijelo naviklo pa bi isti imao manju ucinkovitost. Eto to je to ukratko, ak te više zanima ima hrpu videa na yt od podcast do svojih nekij di sve objašnjava. Isto tako ima i knjiga "How Much Should I Train", ak te zanima imam istu u pdfu pa ti mogu poslati.