View Single Post
Staro 13.03.2021., 17:25   #958
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Sve te novije perilice i suđerice imaju brdo programa i brdo senzora

Senzor za količinu veša/suđa, senzor za prljavštinu, senzor za vrstu veša/suđa, tvrdoću vode...i bolje će automatizmom odraditi posao, nego da joj ti zadaješ parametre.

Ako novu perilicu koristiš na isti način kao onu otprije 25 godina, neće dati dobre rezultate.
Jednostavno moraš izbaciti iz glave stari način i isključiti mozak jer su prilagođene za moderan svijet koji ne želi razmišljati.

I da, ne rade jednako sa svim vrstama deterdženta, ali obično u uputama i piše koji deterdžent je predviđen za koju vrstu pranja.

Ne podešavaš više temperaturu i okretaje, nego izabereš sličicu na kojoj se nalazi ono što želiš prati, a dalje stroj odradi svoje.

Imaš 5 pamučnih majica za oprati? Izaberi sličicu s pamukom/brzi program i već za 15 minuta ih možeš imati oprane, pa i na 30 stupnjeva (od čega se starcima odmah diže kosa na glavi jer "ne možeš ništa oprati na toj temperaturi")

Napravi to na 20 godina staroj vešmašini. Prat će tih 5 majica kao da pere pun bubanj. Usporedi ukupnu potrošnju vode, struje i deterdženta.

Također nije isto ako se radi o mašini u kućanstvu sa 4-6 članova i onom s 1-2.

Dok sam bio solo u stanu, spasili su me ti kratki programi za malu količinu veša, inače bih mašinu uspio napuniti valjda jednom u 10 dana.
A što se trajnosti tiče, uvijek uzmi veći kapacitet od onog koji ti treba. Ono što ubija mašine je što ih ljudi svaki put napune preko preporučenog kapaciteta i onda se čude što im nakon 2 godina takvog korištenja krepa, jer su štedili u startu.
Princip "gle, ima još prostora, stavi još toga unutra" je ono što ih ubija.

Ako si dosad imao 7 kg i bio zadovoljan, sad uzmi 9 i šanse da će nešto krepati su minimalne.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 13.03.2021. u 17:31.
1v@n je offline   Reply With Quote