HWU je u svom video preporučio i ovaj stari video koji dosta objašnjava situaciju:
TLDR bi bio, ako sam dobro shvatio. nV je ubacila HW scheduler u Fermi i to je bio jedan od razloga zašto su bile rastrošne i tople. U slijedećoj reviziji (Keppler? ne sjećam se) su ga izbacili i kodirali navodno vrhunski SW scheduler. AMD je sa GCN krenuo koristiti HW scheduler, ali pošto nV ima više coinsa, oni su sponzorirali devove da igre optimiziraju za njihov SW scheduler. Ovo važi za DX11, DX12 i Vulkan (bivši Mantle) su optimizirani za HW scheduler i zato je GCN bio toliko brži u tim API-ima u ondosu na DX11. I čini mi se da je to sada nV došlo glave. Vj će oni to ispravit u slijedećoj genreaciji....ili Ampere već ima HW scheduler pošto je DX12/Vulkan sada ipak preuzeo primat...ne znam, ako netko zna, neka nas prosvijetli.
Ja se samo nadam da oni to mogu riješiti kroz drivere.
EDIT: Malo brzinskog guglanja mi veli da Turing i Ampere izgleda imaju HW scheduler, i to je ovo čudo što su nam omogućili da uključimo nakon prošlogodišnjeg updatea W10 u svibnju.
Testovi kažu da nema razlike sa time uključenim ili isključenim (isključeno je po defaultu), razlike su na razini statističke pogreške.
EDIT2: A iskustva korisnika po internetima kažu da bude i problema sa tim uključenim.