Citiraj:
Autor Disco
Kako se sve okrenulo, sjećam se da je ovo prije bio problem na Radeonima a nV je radila dobro i na slabijim procovima.
Da vidimo hoće li se to riješiti uopće kroz drivere.
Mislim da bi ja sa R5 3600 i 1080P potpao pod tu skupinu di grafa zbog sporog proca ne radi na max.
Tko nije gledao, TLDR bi bio da npr 5600XT na slabijem procu(R5 1600/2600 i3 10100) daje više FPS-a od 3090/3080/3070 (isto važi i za sotale RDNA/RDNA2 grafe)...nažalost nisu testirali niti sa 3600 niti sa 3060Ti, ali ona je ionako samo 10ak% sporija od 3070 pa je to tu negdje.
Ovo važi za 1080P tj za scenarij gdje je CPU ograničavajući faktor.
Već na 1440p se ta razlika dosta smanjuje.
|
Šteta što nije drugi stevo radio takav test, vjerujem da bi bilo puno bolje. Recimo, nedostaje makar jedan 8core procesor, da vidimo jel je možda core count ovisnost veći problem od overheada. Druga stvar koja mi je upala u oko je zadnji dio testa, gdje na tomb raider koji je ovisniji od cpu, stavlja ograničenje na 60fps i gleda cpu usage - zato jer kaže da je višim fps-om zahtjevnost procesora veća na radeonkama, tu bi bilo zanimljivo vidjeti jel bi dobio iste rezultate ili bi bilo obrnuto.
U svakom slučaju vrlo zanimljiv video, pokazuje da se amd riješio problema koji je njihove grafe mučio dugo vremena. Nevidija pak ima problem, možda zato jer su zamijenili uloge, pa su sad radeonke više gejmerske grafe, a ampere derivat radnih.
I ovaj put je problem manje izražen nego ranije, čak i najslabiji u usporedbi 1600x tjera nevidije preko 80fps, što problem za sp igre na 60 i 75hz monitorima čini nebitnim. Onaj tko gejma na 144hz+ monitorima brze igre gdje je fps bitniji od grafike, treba dobro razmisliti ako ima slabiji procesor