View Single Post
Staro 12.03.2021., 18:13   #5451
livada2
Registered User

livada2's Avatar

Datum registracije: Oct 2017
Citiraj:
Autor Mirkopoter Pregled postova
A gle, dižem VRAM MHz pa vjerujem da je to overclock-anje.

Temperature:
Grafa 70C
Memorija 88C
Hotspot 78C

Po meni je temperatura memorije problem.
i dalje nisi rekao dal se crasha i kad otkopcas monitor.
Spoji monitor na plocu prije spavanjai probaj.

Nije samo pad HR kad spojis monitor nego se sve hoce i zblokat.
Podrazumjevamo sm da si procitao bar help od minera u kojem pise za gasenje crossfire.

neznam kak tvoja grafulja podnosi temperature al mj+oja vega je na 58C i mem 68C.
pojacaj ventilatore rucno da rade jace- puno jace pa opet probaj. meni to sve smrdi na pregrijavanje.

I kartice se ne overclockaju za miniranje nego upravo suprotno. gpu se smanjuje(ne pojacavaju) kolko god mozes a da ne padne drasticno HR.
primjer vege- GPU normalno na 1450MHZ meni je na 1100mhz- normalan napon je 900- 950mv meni je 850mv. odma se manje grije manje trosi a daje skoro pa isto .

i opet se vracamo na - PROCITAJ HELP iz TRM.
Upotrijebi AMD MEM TWEAK za postelavanje memorije da dobijes veci HR.
Citiraj:
Autor R3nchi Pregled postova
Di gledate temp gpu mem?
Skinio zadnji HW info i ne nadjem
meni pise u mineru TRM.
Citiraj:
Autor Nbdy32 Pregled postova
@livada2 : 560 karticu ima koliko sam skužio,ali bez flashanja biosa nebude tu imao puno, ak flasha bios, opet mora wimbloze podesiti ...
pa napisao je da ima 5600XT

mislim da sve moze bez flashanja.
Ugasit crosfire upalit compute mode smanjit napone podic memoriju dokle ide i ugasit monitor. to je sve sto mora. kompromisi s igranjem zahtjeva itekakvo namjestanje i znanje. puca kak puca pa bu mu tak kak je.

Zadnje izmijenjeno od: livada2. 12.03.2021. u 18:24.
livada2 je offline   Reply With Quote