Citiraj:
Autor mamikulcic
Pozdrav.
Kakva su vam iskustva sa suhim betonom iz vreća?
Imam jedan balkon u prizemlju kuće na kojeg se ulazi iz kuće međutim sad bi prilagodili ogradu balkona i stavili da se može doći na njega i preko malih metalnih stepenica izvana. Tamo gde bi išle stepenice je zemlja pa bi trebao betonirati "papuče" i uroniti željeznu pločicu na koju bi se zavarile stepenice.
Moja ideja je iskopati 2 rupe u zemlji dubine cca 50cm, spustiti unutra plastičnu cijev i ulijati beton. Beton bi umiješao u plastičnom koritu, po nekom okvirnom izračun bi trebao 5 vreća od 25kg (1 vreća = 12,5 l betona).
Da li bi to bilo ok?
Kod betoniranja sam uvijek bio "mali od tački" tak da nemam iskustva s takvim poslom.
Hvala!
|
Prvo... balkon ili terasa... ako je balkom ona je konzola i nije pametno naslanjati nešto na njega... terasa je nešto što je "usidreno/utemeljeno" u zemlju. Dalje... temelj stepenica... iskopaj 50 širine i 30ak dubine (ili ako si u primorju "do čvrstog") u potrebnoj duljini prvog stepenika... naspi beton... to je ok temelj za takve primjene. Suhi beton iz vreće od 25 kg ti daje cca 13 litara "mokrog betona"... tako da možeš slobodno dodati šljunka jer je taj iz vreće vrlo "jak"... više nego ti treba za takav temelj.
Baci neki komad armaturne mreže ispod pa malo zadigni kad uliješ beton... čisto da je u betonu a ne na zemlji