Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 11.03.2021., 14:31   #36984
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor hash Pregled postova
Narezi na sto sitnije mozes cesnjak, 2,3,4 cesnja. Na maslinovom (ili bilo kojem drugom) ulju (da pokrijes dno tave stavi, a ne ko za pohanje) ga na laaaganoj vatri 'izdinstaj'. Malo je zajebano jer je cesnjak gotov tren prije nego izgori pa bolje ga przi premalo nego previse. U lidlu ili di vec, kupi 30-40dag neociscenih sto vecih kozica. Nemoj bit skrt i kupit neke ociscene smrznute na akciji velicne 100 po kili. Neka normalna cijena je od 90kn-120kn po kili, ovisno o velicini. Imaj ih spremne ociscene i prije nego ti cesnjak izgori ubaci ih u cesnjak i ulje. Przi ih par minuta i podlij bijelim vinom da ispadnes gurman. Ubaci deci do dva vrhnja za kuhanje i kad zakuha ubaci rize/tjestenine koju si malo ranije skuhao. Ako uzimas tjesteninu skuhaj ju vise aldente, a ako uzimas rizu nemoj parboiled i pazi da ti se skuha. Povegeti, jer nisi gurman, (iz lakta) i bok. Jedan lonac i jedna dublja tava i jedno pol sata posla sa pranjem sudja. Nemas kaj fulat osim tog cesnjaka. Za dekor stavi gore prerezanu cherry rajcicu i dvolist persina

U mikrovalnoj ispeci kokice

pobijedio je tvoj recept za sinoć

https://imgur.com/a/m4zUtWr

kuhali smo prema njemu i pišali od smijeha zbog načina na koji si pisao (salt bae)... uglavnom, nije se stavilo vrhnje za kuhanje, nego salsa s basilicom, i naravno tjestenina, bolje mi nekako ide to nego riža, ovo su fuži s crnilom od sipe, kozice kupljene očišćene smrznute u lidlu, 225g brijem da je nekih 30-ak bilo, uzeo sam dva paketa, uglavnom... večer(a) ispala odlično