Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 10.03.2021., 15:13   #36969
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Kad je korona krenula, nisam imao pojma o kuhanju, pa me cura polako učila. Nije mi se dalo stajati pored i gledati kak ona radi, pa sam odlučio snimati kaj radi i tako naučio.
Kako imam doma sve potrebno za foto/video...na kraju odlučili sve pretvoriti u instagram kanal pa baci pogled, možda dobiješ kakvu ideju. Za sve što smo snimili ti treba cca pola sata posla i neke osnovne namirnice

https://www.instagram.com/spice_fiction

Sve je step by step u kratkom videu, a imaš i carbonaru
Stari moj, nemoj se ljutiti, ali to nije Carbonara.

Carbonara: tijesto, panceta (ili original guanciale), pecorino ili parmezan, jaje, biber i sol. Nikakva vrhnja za kuhanje, češnjak ili nešto slično. Ovo što ti radiš je nešto slično, ali nije Carbonara. Probaj originalan recept, odličan je.

Sav umak se dobiva od vode od kuhanja paste (pune škroba), temperatura mora biti smanjena da se jaje ne ispeče nego da da gusti umak i to je to.

Svi stavljaju vrhnje za kuhanje, a ustvari s ribanim parmezanom i vodom punom škroba dobivaš odličan umak.

Ja sam isto friški kod kuhanja, kuham nekih 2 godine, ali čim više kuhaš, skužiš kako stvari imaju smisla i sve je povezano. Meni je npr. nekakav wok bio "špansko selo". Sada ga bez jebemti riješim za 30 min, isrežem na trakice svo povrće koje imam viška, ubacim piletinu, rezance kupim u lidlu ili konzumu i da vidiš wok. A 30 min posla.

Inače, moj recept za kozice s njokama, i po čemu se razlikuje od drugih.

1. Popržim malu glavicu luka, 4 češnja češnjaka i dodajem suhi mljeveni peršin na to ulje i češnjak. Ostavlja odličnu aromu.
2. Dodajem očišćene i oprane kozice (oko 400g) na to ulje i dinstam do kada ne puste vodu i ta voda isprai.
3. Dodajem 2dl vode, vegetu, malo origana i kuham do kada voda ne isprari.
4. Dodajem 2dl vina i opet krčkam do kada voda ne ispari.
5. Stavim kuhati njoke.
6. Kada je vino isparilo dobivaš gusti umak od kozica, češnjaka i začina, sada na to dodajem ocijeđene njoke (bez vrhnja) i sve zajedno miješam do kada njoke ne upiju sav umak.
7. Tek onda ide vrhnje.

Probao te kozice na 30 načina, ovaj mi je daleko najbolji.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 10.03.2021. u 15:25.
Mommistake je offline   Reply With Quote