View Single Post
Staro 09.03.2021., 19:52   #996
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Koda ode ova tema, počeli smo citirati sami sebe
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Prođi korak po korak kroz BIOS/UEFI i provjeri postavke, ne znam što bi te drugo moglo zezati ako je hardver ispravan.
PS. Evo skidam sad nen-free ISO Cinnamon i probam ga instalirati na X230 (to mi je je trenutno hardverom i generacijom najsličniji ThinkPad tvom T430) pa javim je li problem u ISO mediju ili te nekaj drugo.
Citiraj:
T430/T530/X230 dolaze sa N6205 wifi modulom i on radi OTTB sa Linuxom, LAN također tako da tebe vjerojatno hebu UEFI postavke,... ali znati ćemo za dvije minute jer instalacija na X230 pri kraju
Citiraj:
Riješeno, Debian 10.8.0 Cinnamon non-free instaliran na X230 koji je hardverski skoro identičan T430 i sve radi out of the box tako da ukoliko je sav hardrver ispravan u T430 i ako si dobro napravio instalacijski USB, nije problem u kombinaciji hardvera i linuxa nego u tebi, odnosno postavkama UEFI-a, particioniranju diska ili gdje već

Instalaciju sam odradio spojen na net putem WiFi-a pa sam još dodatno išao isprobati nakon instalacije radi li WWAN modem, no i on radi OOTB.

PS. Nisam već godinama koristio Debian i iznenadio sam se kako ima jednostavnu i preglednu GUI instalaciju, prije je to bilo puno teže.

Sad si lijepo skini sa linka Debian 10.8.0 sa desktop environmentom koji ti odgovara i opleti
bertone je offline   Reply With Quote