View Single Post
Staro 09.03.2021., 04:42   #282
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
ne znam koliko čitam na novijim firmwerima je moguće debrandirati frizove routere, ali prilikom svakog restarta brand se vraća,
a kako prilikom svake promjene postavki se mora restartartat sam došao do zaključka da je jednostavnije vratiti na tvorničke postavke updatat i učitat config file, sa debrandiranjem nedobijamo slobodno rečeno -ništa.
bila bi druga situacija da su ht-ov i iskonov fw uključeni u internacionalnu verziju ali nisu kao što su većina ne njemačkih provajdera gdje se može nabaviti legalno fritz,
logika priće govori da je u firmwareu uključena adresa acs i onako sve postavke bi trebao od tamo pokupiti,
znači realno sigurnosni rizik nebi postajao u tom slučaju jer ih ionako imaju u svojoj ponudi,
jedini razlog je spriječavanje "slobodnog izbora routera", da se eto na mala vrata nebi fritz našao u slobodnoj maloprodaji u hr,
mada nisam baš siguran da bi se i jednom uvozniku isplatilo ih uvoziti s obzirom na broj zainteresiranih, ima nas možda par desetaka ovdje na forumu koji smo spremni investirati u routere ostatak korisnika u hr vjerojatno ni nezna što su routeri.

ovaj prijedlog od "Revlyne" bi itekako pomogao kad nešto krene loše u nadogradnji što se relativno često dešava jer 7590 nema reset gumb (resetira se preko telefona ili iz routera), a kad krivo krene ne možeš se spojit na router niti tel ne radi, treba recovery tool,
e a njega bi ili iskon ili avm trebali dat jer iskon ga prodaje pod totalno otključan router da ne zaboravimo.

-

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 09.03.2021. u 08:00.
skalar je offline   Reply With Quote