Radi se o
Acer Nitro 5 (AN517-51-51P4).
Zadatak je na taj laptop spojiti 2 monitora.
Laptop ima 1 HDMI port, te 1×USB-C (USB 3.1 - Gen1).
HDMI radi naravno bez problema.. ideja je bila drugi monitor spojiti preko USB-C. E sad, nisam znao da nisu svi USB-C portovi isti kad sam kupovao pa nisam provjerio da li taj USB-C ima podršku za video izlaz. Pokušao sam s kabelom
AXAGON USB-C na HDMI 1.4, zatim adapterom
AXAGON USB-C na DisplayPort, i ništa. Pretpostavljam dakle da nema podrške za video izlaz.
Pokušao sam i s ovim
USB-A na HDMI adapterom, uspijem dobiti nekako mirror sliku ali kad pokušam prebaciti na extend to ne ide (kao da gubi kontakt, 2 sekunde vidi monitor koji je spojen preko toga pa 2 sekunde ne vidi...).
E sad, vidim da ima raznih Docking Station opcija širokog raspona cijena koje bi mogle potencijalno biti rješenje, i sve idu na USB-C port. Mene sad zanima (ne uspijem naguglati) da li bi to radilo preko USB-C porta obzirom da ovaj gore kabl USB-C na HDMI i adapter USB-C na DP nisu radili?
Ili da preoblikujem pitanje, da li je Docking Station zaista moguće rješenje mog problema i na što trebam paziti kod odabira Docking Stationa da se opet ne zeznem pa da iz nekog razloga to opet ne radi...?
Valjd sam bio jasan :-)