Citiraj:
Autor Lewis
|
Ovo tvoje je opcija br. 2 što sam je naveo. I generalno, ovo je veća zezancija nego ubaciti staklo u utor. Zezancija je kako to zalijepiti da izgleda ok dok otvoriš vrata.
Citiraj:
Autor OuttaControl
Zapravo sam ovako mislio, btw staklo ce bit zatamnjeno /mutno
Nadam se da sam uspio objasniti sa svojim zavidnim umjetničkim sposobnostima
Znaci da medijapan ostane jedno tijelo zbog čvrstoće, a staklo je tu zbog izgleda
evo malo vise truda u crtanju

|
Ovo već mijenja na stvari. To više nije problem izvest. Napravi se fronta od mediapana, šira gore i dolje, uska sa strana, glodalicom se napravi utor dubine 4 mm da se staklo poravna s MDF-om gledano s unutarnje strane, ubaci se staklo i zašarafe se vijci koji imaju capicu i stišču to staklo da ne ispadne. A mogu se i samo silikonom zalijepit. Poslikam kasnije maminu komodu da vidiš u praksi kak to izgleda.
A ti si mislio dodavat još ekstra debljinu MDF-a da drži to? Pa vrata bi ti bila debela 36-38 mm jbt.
EDIT; Evo u sketchupu na brzinu kak bi to izgledalo s uglodanim utorom za staklo
I onda se sa strane zašarafe ovi vijci koji stišću to staklo
A ima i opcija da uopće ne uglodavaš za staklo nego se samo pričvrsti ovakvim vijcima no osobno nisam za tu opciju, manje sigurno mi djeluje.
U biti moglo bi i s njima al bi ja u tom slučaju i zalijepio staklo silikonom na frontu a ovo stavio samo kao dodatnu sigurnost.