View Single Post
Staro 02.03.2021., 23:51   #11570
Marinero10
Registered User

Datum registracije: Mar 2021
Lijep pozdrav svima. Imam jedno pitanje, zapravo više njih,ali u biti svodi se sve na jedno a tiće se A1 ili bivšeg b- neta i njihovih programa. Skratiću maksimalno ali mislim da ćete razumjeti.
Imam njihove digitalne tv programe. I njihov digitalni prijemnik. Sve je spojeno uredno i radi. Znaći dolazni kabel koji se razvaja na modem i prijemnik. Iz modema LAN kabel u prijemnik i iz prijemnika u tv HDMI kabelom. Mene zanima ovo. LAN kabel je vjerojatno šalje putem modema i interneta ključeve za programe u prijemnik. Dali je to moguće zaobići i spojiti ga direktno na LAN ulaz na tv. Tv je novi Sony dvbt2 i ima taj priključak. Što želim s time postići. Želim zaobići taj njihov prijemnik i koristi prijemnik iz tv. Kada spojim direkno kabel umjesto na njihov prijemnik na tv nalazi mi sve te njihove programe ali traži cam modul. Koji se nadoplaćuje 15 kn. Nije ni to problem ali i dalje moram plačati njihov prijemnik jer CAM modul je druga opcija. Ne daju ga kao jedinu opciju što je jedna prljava lopovska politika. Zašto jednostavno kad može komplicirano i još zarađuješ, bolje rečeno pljačkaš ljude. Svi novi tv imaju utor za cam modul što je jednostavnije nego da se mora stavljati dodatni prijemnik. Naravno tko želi. Na njemu je snimalica i druge opcije a na modulu su samo programi bez dodatnih opcija. Meni nije to potebno. Gledam što nađem u tom trenutku kad sam kući i to je to. Uglavnom da skratim. Mogu li ja spojiti taj LAN kabel iz modema u tv i da mi otvara preko te veze interneta i valjda tih ključeva njihove programe za koje kaže da mi treba CAM modul i izbacim taj njihov prijemnik jer me ionako nerviraju pusti daljinci a sve može biti na jednom. Zahvaljujem na odgovorima i svako dobro.
Marinero10 je offline   Reply With Quote