View Single Post
Staro 02.03.2021., 20:36   #2982
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor LeskiRM Pregled postova
Par pitanja..

Znate li nekoga ko se bavi uređenjem prostora?
Selim se u stan u potkrovlju, postavljen laminat, sve instalacije, vrata, i utičnice, kuhinja je isto gore, nova relativno. Dakle ostalo je namještanje i opremanje.

Sad bi htio namjestiti to kak se spada da maksimalno iskoristim prostor.
Koliko bi me uopce to planiranje koštalo?
Samo "planiranje" ili zelis i 3d vizualizaciju te da ti neko pronadje sav namjestaj gdje se moze kupit?
Imas li uopce neku viziju sta bi htio, kakav raspored, koje materijale boje zelis ili hoces nekoliko prijedloga od dizajnera/interijera/arhitekta i onda bi se odlucio za nesto ?

Dosta ti je "opcenito" pitanje pa je tesko reci kolko bi te kostalo.

Ja sam radio desetke stanova i vizualizacija za arhitekte i dizajnere i mogu ti reci da to nikad nije bas jednostavan proces.

Dizajner/Arhitekta vuce na "svoje" da njemu lijepo izgleda (jer racuna u glavi na svoj portfolio i time namece svoj ukus klijentu ), klijent nezna sta hoce ali zna sta NECE, ali tek kad vidi rendere

A ja sam onda izmedju dvije vatre pokusavam napravit po Arhitektovoj viziji (on me placa i proslijedjuje informacije) a klijent obicno misli da moze mjenjati beskonacno jer on od Arhitekta trazi neku fiksnui cijenu unaprijed (pa tako i arhitekta/dizajner od mene) a nema "granica" kad je dosta.

Tako da bude to chupavo za "pomirit" sve opcije i doci do rjesenja u nekoj normlanoj cijeni/vremenu. Ali kad se zavrsi bude jako zanimljivo i lijepo za vidit kad renderi prerastu u stvarnost pogotovo tamo di se planira sa pravim namjestajem koji ide pa se poklapa sa 3Dom.