View Single Post
Staro 02.03.2021., 14:20   #1930
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Imaš na forum.hr, gotovo svim forumima i ovdje, gotovo sve Alliexpress pošiljke NL šalju na carinu.
Ljudi se žale da su naručili male LED žarulje, 2 kom od 6$ i završilo na carini, PCP broj i traže račun.
Odjednom su počeli slati sve živo, pogledaj koliko posla imaju kada im treba do 3 tjedna da zaprime sve. I skoro mjesec dana da dobiješ doma PCP.
Na jednom forumu je netko tko tamo radi ili tako čuo od nekog tko radi, da su od šefova s vrha dobili uputu da jako postrože i da NL pošiljke većinom se koriste za skuplje stvari od 20$ i da sve šalju ljudima PCP.
Kako drugačije objasniti tolika čekanja za carinu i toliko korisnika koji naručuje?
I meni je otišlo nešto što nisam ni mislio da će otići.

Na nekom forumu sam vidio da je čovjek naručio Anker punjač za mobitel od 7$ i da je morao slati PCP broj i platiti 20kn.
Nešto se ozbiljno događa na carini tj u VG.

EDIT:
Ja sam si naručio ovaj LED reflektor 50W za 3.85$ i platio 1$ za Alliexpress standard (NL). Imao sam i kupon za 0.50$
https://www.aliexpress.com/item/33059086501.html
Biti ću jako razočaran ako mi to završi na carini.

To sam platio 30kn i još bi trebao platiti 20kn ako traže račun?

Taj mali reflektor sam kupio za balkon da mogu kupiti rublje po mraku, inače koristim žarulju od 60W, tako da ću s ovim reflektorom od 50w uštedjeti malo.

Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 02.03.2021. u 14:25.
Ag008 je offline   Reply With Quote