Citiraj:
Autor xlr
Moze biti da je ta opcija zakljucana, u tom slucaju se poigraj sa onom skriptom koju ti je kolega slao. Preko nje ces moci cackati po frekvencijama.
Imas dosta tornjeva u kvartu, treba vidjeti spaja li se modem na zeljeni toranj. Instaliraj HuaCTRL app na mob (besplatnu verziju), unesi login podatke od rutera i pogledaj eNBID broj tornja.
Jacina signala ti je odlicna, ali kvaliteta i nije bas (SINR i RSRQ). Sjeti se probati testirati brzinu i pogledati ove parametre kasno navecer i recimo ujutro cim ranije. Zna dosta varirati ovisno o periodu dana. Bas zato je tesko preporuciti nekome 4G internet jer nisu svugdje isti uvjeti mreze. Sve to bi trebalo nekako testirati prije ugovora.
Ovo sto ti pise band 3 je frekvencija za upload, ona je uvijek samo jedna.
Alternative? Hmm, raskid ugovora ako si u onom 14 dnevnom periodu (svakako ih pitaj) ili posuditi bolji 3CA/4CA ruter samo da se uvjeris da moze ili ne moze bolje od ovoga. Svakako prije nego odlucis istresti soma kn za ruter, probaj ga ili testirati ili kupiti uz onaj 14-dnevni rok za povrat.
S kojim mobom testiras?
|
testiram sa samsungom s20+.
pogledao sam i spaja se na taj toranj koji je na screenshotu. ujedno mi je taj i najblizi.
postoji li neka opcija kako bi mogao povecati kvalitetu signala? jel bi bilo bolje da kupim eksterne antene koje se mogu postaviti na router?
igraju li neku ulogu kanali i bandwith sa ovog screenshota u prilogu? s tim sam se malo igrao, ali nisam primjetio neku znacajniju promjenu.