View Single Post
Staro 01.03.2021., 00:41   #668
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Tp-Link C20 je vrlo dobar router; meni mu fale jedino GB portovi, tako da ima vece brzine preko wifi-a.

Jesi probao ukljucit IGMP Snooping i isprobavat ostale opcije, MTU, Fiksne IP adrese i takoto? Kolko se sjecam za Netfix je na nekim routerima potrebno smanjit MTU na 1480 (za PPPoE WAN Miniport) sa defoultnog 1492. Neznam jel to vrijedi i za VDSL na tom routeru...
Pardon nisam vidio ovaj reply. Probao sam sve, šarat s mtu, fiksne ip itd
Wifi mu je dobar ali nedovoljno dobar za IPTV i gaming preko wifija. Dok je imnbox v46 bio glavni, gamirng je radio odlicno , ali igram sat vremena. Onda sam pogledao nesto preko fire tva,steka nakon 40 minuta gledanja , ili 15 ili 20, nije određeno. Mag receiver preko lana je radio ok. Pa sam stavio inn u bridge i pokrenuo c20 kojeg sam imao ukljucenog kad sam imao optimu. Napravio sam factory reset i podesio ispocetka. Gaming radi losije, a fire tv isto kao na innboxu. Probao sam opet receiver preko lana i radi ok i na c20. Ok, 5ghz bi mozda radio bolje ali zasad cekam eth adapter za firetv pa cemo vidjeti. Ako bude radilo ok,vratit cu innbox u router mod radi gaminga (nemam mogucnost provlacit zicu do pca za sada a preko wifija na c20 steka jer se ping zna dignut na 300-800) i ubost cu adapter u lan. Nemam puno vremena kao nekad sjest i cackat po mreži

EDIT: Riješeno.
Prvo isprobao 5ghz na c20, ista stvar.
Nisam mogao čekati eth adapter pa sam zatrazio vraćanje innboxa u router mod. Poceo igrat ,ping odličan,nema dizanja pinga iz čista mira na 500,800 i šta ja znam.
Spojio Fire tv,naravno smrzavanje usred filma. Prebacio sam c20 u AP mod, spojio ga na innboxa i otvorio samo 5ghz band, sakrio ga i spojio sam firestick na njega- radio odlično cijelu večer. Probat ću još danas ali mislim da je to to. Kad dođe eth adapter vjerojatno će isto radit dobro i bez c20. Zanimljivo je da firestick spojen na c20 5ghz u router modu šteka,a u AP modu ne. Možda probam iskonov fritz da eliminiram sve osim njega,ako ga ima uopce u ponudi za vdsl.

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 02.03.2021. u 11:28.
spawn je offline   Reply With Quote