View Single Post
Staro 28.02.2021., 18:57   #599
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Da, mala zgodna kućišta su nedostupna ili suvo zlato.
Jeli ti dostupan kakav limar pa da kuješ ... ?
Štos je od nekog kućišta "izvući" zadnji dio di je tray i slot za karticu(e) a onda gradiš oko toga ... neko starije bi moglo imati i 4x 3.5" okvir ...
Da, kućišta su teško dobavljiva ako se traži da imaju utore za više diskova, bez obzira na dimenziju, a pogotovo mala. Ne bi limario puno, eventualno bi prekrojio neko desktop kućište, idem kopat po podrumu, možda se nađe nešto

Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
mene malo ta ideja odvlači jer sve osim xpenologyja me traži dedicirani disk na kojem će se vrtiti sustav, a ako si limitiran sa sata portovima onda je to dealbreaker. instalacija na stickove je tricky jer flash crkne s vremenom.
tako da mi se filozofija xpenologyja sviđa - sustav je na svim diskovima, a usb stick samo inicijalizira boot, nema nikakvog piskanja po njemu.

(na windows mašini koja mi je samo skladište sam tome doskočio tako da sam 4 sata porta iskoristio za storage diskove, a sustav dignuo na neki prastari 2.5" IDE diskić i spojio ga preko adaptera na IDE port. mašina je dovoljno stara da ima IDE port )
USB/SD nažalost nije trajno rješenje, osim ako se ne složi neka distribucija koja se cijela učita u RAM, a to je malo tricky.
Probao sam to nekad davno - jedna mašina mi je radila godinu dana da je boot bio preko USB sticka i potpuno bez HDDa. Krepao stick nakon godinu dana. Nakon toga je išao SD to USB adapter i mikroSD kartica unutra, to je vrtilo narednih 2g prije nego je i to krepalo. U oba slučaja bilo je pisanja po FSu, ali ne previše. Da se složi da radi samo boot sa sticka, onda bi vjerojatno dulje radilo. E350 srećom ima jedan PCIE slot pa se uvijek može tu neka kartica sa dodatnim portovima staviti.
c-shadow je offline   Reply With Quote