Citiraj:
Autor nub
1440p je sigurno dosta na 27". Još k tome je taj điđabajt ips pa bi trebala biti dosta čišća slika u pokretu za pravo 144hz iskustvo, u odnosu na dell koji je VA. Svi VA muljaju u pokretu.
Također monitori s VA matricom imaju mutan text na svim postavkama oštrine - možda te to smeta?
Za gejming je 4k skroz nepotreban po meni.
|
Zato sam ga i bio napikirao odmah, prije ovog 4k Samsunga sam imao 24 inča FHD LG IPS i bio mi je odličan monitor, imam osjećaj da su i boje bolje nego na ovom VA panelu koji sada imam.Ovaj koji sada imam ne mulja jer je 4k rezolucija, odlično izgleda, ali ovaj Dell što sam imao par dana kod sebe je muljao, kao da je non stop neki blur prisutan dok sam na webu. A iskreno nisam vidio neku razliku u bojama naspram ovog samsunga, jedino po čemu se taj Dell ističe nad ovim mojim je refresh rate i ergonomija, tako da me iskreno nije oduševio baš, pogotovo kada uzmem u obzir cijenu.
Ovaj gigabyte ću vjerojatno uzeti ako svoj uspijem prodati, a stoji već mjesec dana na njuški i ništa pa se odlučio ne zahebavat više s tim i ostat na ovom još neko vrijeme.
Meni opet 4k izgleda odlično u igrama, vidi se razlika naspram 1440p definitivno, a naravno i u fpsu, sve je od osobe do osobe kome što više odgovara i prije svega što se igra.